zdravko ponošfoto A.H./ATAImages

Zdravko Ponoš, lider Srbija centra odreagovao je na to što je predsednica Narodne skupštine, Ana Brnabić, odbila poslednji zahtev opozicione koalije “Srbija protiv nasilja” nazvavši ga vrhunskom neodgovornošću.

On je na društvenoj mređi Iks napisao da time saopštila da će vlast na beogradske izbore bez opozicije.

“Ana Brnabić nam je upravo saopštila da će vlast na ponovljene beogradske izbore, koje je raspisala za 2. jun, ići i bez opozicije. Ajd da vidimo dokle ćete sami stići”, napiso je on.

Podsetimo, Brnabić je na današnjoj konferenciji za novinare prokomentarisala zahtev koji joj je danas dostavila opozicija a kojim se traži da izbori za odbornike Skupštine grada Beograda i skupštine svih opština, gradova i gradskih opština u Srbiji budu održani u istom danu, najranije šest meseci od ispunjenja svih preporuka ODIHR, a najkasnije do kraja 2024. godine.

To bi, prema predlogu najveće opozicione koalicije u koji je N1 imao uvid, bilo omogućeno izmenama Ustavnog zakona, za čije usvajanje je neophodna dvotrećinska većina od ukupnog broja narodnih poslanika.

Ona je rekla da je to neće prihvatiti i da predlog pokazuje kako bi izgledala Srbija da se pita koalicija “Srbija protiv nasilja”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari