Zelena ekološka partija menja ime u Stranka slobode i pravde, Đilas predsednik 1Foto: Stanislav Milojković

Zelena ekološka partija – Zeleni je prepoznala da je Dragan Đilas čovek koji može da povede srpsku opoziciju u borbu protiv aktuelnog režima, zbog čega smo doneli odluku da ustupimo infrastrukturu stranke zarad jedinstva opozicije.

To poručuje predsednik ZEP Zeleni Dejan Bulatović, čime potvrđuje saznanja Danasa o nameri Dragana Đilasa, jednog od lidera Saveza za Srbiju, da osnuje Stranku slobode i pravde.

Prema Bulatovićevim rečima, Glavni odbor ZEP Zeleni zakazao je izbornu skupštinu za april, na kojoj će biti promenjeno ime stranke, statut i na kojoj će biti izabrani stranački organi, to jest predsednik, potpredsednici i članovi predsedništva.

– Doneli smo odluku kao Zelena ekološka partija – Zeleni da se ujedinimo sa Inicijativnim odborom Dragana Đilasa za osnivanje Stranke slobode i pravde. Smatramo da mora doći do ukrupnjavanja opozicije, a ZEP Zeleni će na ovaj način dati svoj doprinos tome. Promenićemo ime naše partije u „Stranka slobode i pravde“, a na izbornoj skupštini biće predloženo da Đilas bude predsednik te novoformirane političke organizacije – ističe Bulatović.

On objašnjava da su ZEP Zeleni, nakon što je Đilas formirao Inicijativni odbor za osnivanje Stranke slobode i pravde, ponudili ovaj politički dogovor. Bulatović naglašava da je Dragan Đilas onaj koji može da povede srpsku opoziciju u borbu protiv aktuelnog režima, te da su ZEP Zeleni to prepoznali i odlučili da doprinesu jedinstvu na opozicionoj sceni.

Upitan da li će biti jedan od potpredsednika Stranke slobode i pravde, Bulatović odgovara da će odluka o tome biti naknadno donesena, ali misli da će biti u užem rukovodstvu, zajedno sa liderom Levice Srbije Borkom Stefanovićem i samostalnom poslanicom Marinikom Tepić.

Podsetimo, Danas je ranije objavio da će buduća stranka Dragana Đilasa nastati spajanjem Zelene ekološke partije – Zeleni Dejana Bulatovića, Levice Srbije Borka Stefanovića, više grupa građana širom Srbije, kao i pojedinaca koji ne pripadaju nijednoj organizaciji. Đilasova organizacija će, prema planu, automatski postati deo i osnivač Saveza za Srbiju, jer je tako predviđeno prilikom osnivanja Saveza i tako piše i u Statutu ove političke organizacije, a zalagaće se za svih 30 tačaka iz programa SZS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari