Zelena ekološka partija: Vlast se plaši 5.oktobra 1

Zelena ekološka partija – Zeleni ocenila je danas da se svaka nedemokratska vlast plaši 5. oktobra koji je u Srbiji simbolična „granica između demokratije i diktature“ i najoštrije osudila pokušaje predstavnika aktuelne vlasti da devalviraju vrednosti petooktobarskih promena iz 2000. godine.

„Ovih dana vlast intezivno pokušava da vrednosti petooktobarske plišane revolucije pretvori u rušilački i pljačkaški događaj“, a da „narodnu energiju koja je dovela do smene diktatorskog režima u Srbiji, predstavi kao najgoru vrstu revolucije“, ocenjuje u saopštenju Zelena ekološka partija.

U svemu tome prednjači predsednica Narodne Skupštine Srbije Maja Gojković, navodi se u saopštenju, uz ocenu da ona „zloupotrebljava svoj položaj“ jer je u holu Skupštine otvorila izložbu kopija slika koje su se pre 5. oktobra nalazile u Skupštini, kako bi na najgori način predstavila u javnosti istorijski datum u Srbiji.

„Srbiji se 5.oktobra 2000. desio narod, koji je mirnim masovnim okupljanjem iz cele Srbije, oborio režim Slobodana Miloševića. Niko ne može da obezvredi taj datum u novijoj srpskoj istoriji, koji je ispisanim zlatnim slovima“, ocena je Zelene ekološke partije – Zeleni.

„Svaka nedemokratska vlast će se plašiti 5.oktobra i to će uvek biti granica između diktature i demokratije“, naglašeno je u saopštenju.

Zelena ekoloska partija – Zeleni je zakazala obeležavanje petooktobarskog punoletstva i protestnu šetnju za 5. oktobar 2018 u 18 časova ispred Skupštine Srbije, najavljeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari