Đorđe Miketićfoto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

Stranka Zeleno-levi front (ZLF) je danas kao „uznemirujuće“ osudila to što su zloupotrebljene privatne fotografije donedavnog poslanika Skupštine Srbije Đorđa Miketića, kandidata za odbornika Skupštine grada Beogradu na listi „Srbija protiv nasilja“ na predstojećim izborima i što je uznemiravana njegova porodica.

Time se „prelaze granice političke borbe, ulazi u sferu ličnog i ide se ka tome da se teroriše čitava jedna porodica“, ukazao je ZLF.

„Posebno smo zgroženi izjavama predsednika Aleksandra Vučića koje su prethodile ovim događajima“, navela je stranka i ocenila da su Vučićev nastup „na televiziji Pink veče pre napada i implicitne najave ovakvih akcija nedopustive i pokazuju ozbiljan nedostatak političke odgovornosti i etike, ali i razmere zloupotrebe državnih institucija za borbu sa političkim neistomišljenicima“.

ZLF navodi da smatra da ovakvi događaji „predstavljaju opasnu eskalaciju političke netolerancije i zastrašivanja“.

„Zahtevamo od nadležnih organa da hitno istraže ove incidente i preduzmu mere protiv svih koji su učestvovali u ovom sramnom činu. Politika nikada ne sme biti izgovor za nasilje, zlostavljanje i ugrožavanje osnovnih ljudskih prava“, ističe se u saopštenju.

Stranka je pozvala sve političke aktere, medije i građane da se „uzdrže od širenja mržnje i nasilja“.

Miketić je danas izjavio da je pretnje sa nepoznatog broja telefona dobio posle navoda Vučića na TV Pink da „zna nešto“ o njemu, i najavio da će zbog toga podneti tužbu protiv NN lica, a za svedoka pozvati upravo Vučića.

Na pitanje TV N1 šta misli ko mu preti, ocenio je da su to država, institucije i Bezbednosno-informativna agencija (BIA) „koja ne radi svoj posao“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari