Zelenović: Građani odlučuju da li će Šabac preuzeti mafija 1Nebojša Zelenović Foto: Beta/Grad Šabac

Kriminalci ponovo vršljaju po gradu Šapcu i našim selima, kao i pre dva i po meseca. Ovo je borba između dobra i zla, između svetlosti i mraka.

Pre ili kasnije mi ćemo pobediti. Verujem da će pobeda slobodnog Šapca na ponovljenim izborima veoma ubrzati oslobođenje cele Srbije“, kaže Nebojša Zelenović, još uvek aktuelni gradonačelnik Šapca i kandidat liste Šabac je naš na izborima za novu vlast u ovom gradu.

Uoči održavanja ponovljenog glasanja na 27 biračkih mesta, Zelenović je za list Danas govorio o atmosferi u kojoj se biraju odbornici u tom gradu i pritiscima kojima su aktivisti koalicije koju on predvodi izloženi.

* Izbori održani 21. juna su poništeni i ponoviće se danas (subota) na 27 od 100 izbornih mesta prema odluci Upravnog suda, iako je GIK tražila poništavanje na svim izbornim mestima. Koliko će Vam ovakva odluka Upravnog suda otežati borbu za vlast?

– U Šapcu građani vode borbu za nastavak normalnog života, usred zarobljene države. Dvadeset i osam hiljada građana danas odlučuje da li i dalje razvijamo najbolje uređen grad u Srbiji, ili će vlast preuzeti mafija. Zbog brutalne krađe, koja se dogodila 21. juna, izbore je trebalo ponoviti na svih 100 biračkih mesta, a ne samo na 27, kako je to odlučio Upravni sud. Bez obzira na to, pošto je rezultat praktično izjednačen, Šapčani će u subotu suštinski odlučiti o tome da li će grad nastaviti da vodi tim na čijem se čelu nalazim. U suprotnom, Sandokan i njegova grupa, koji upravljaju SNS-om u Šapcu, postaju gospodari grada. Ovaj čovek je pravosnažno osuđen za učešće u ubistvu.

* Šta mislite da je bio glavni razlog da se ne ponovi glasanje na svim biračkim mestima?

– U Šapcu nekoliko stotina kriminalaca kupuje glasove za SNS. To se dešava na očigled policije, službi bezbednosti i tužilaštva. Podneli smo krivične prijave protiv 55 lica za učešće u krađi izbora, koji su održani 21. juna. Tužilaštvo u Šapcu je tek pre dva – tri dana te krivične prijave prosledilo Tužilaštvu za organizovani kriminal. Ustavni sud prstom ne mrda, a podneli smo dve ustavne žalbe, kojima tražimo ponavljanje celokupnih izbora u Šapcu, zbog drastičnog kršenja procedure. Mi živimo u zarobljenoj državi, imamo hibridni režim.

* Kako planirate da sprečite eventualne krađe i malverzacije oko biračkih kutija na ponovljenim izborima?

– Gradska izborna komisija Šapca u potpunosti upravlja izborima, za razliku od 21. juna kada je biračke odbore postavio RIK. Verujem da GIK u Šapcu ima sposobnosti, hrabrosti i volje da sprovede i odbrani slobodne izbore.

Inače, kao ilustracija političkog ludila može da posluži i to što ovi kriminalci, koji upravljaju SNS-om, pokušavaju u poslednja dva dana da onemoguće Šapčanima da dođu do poslednjih izdanja dva šabačka nedeljnika. Idu i mahnito kupuju po gradu sve primerke novina. Evo već drugi tiraž pokušavaju da sklone sa kioska. Ovo sve ni Nušić nije mogao da zamisli.

* Šabački naprednjaci tvrdili su da imaju prednost za 12.000 glasova. Kako nameravate da nadoknadite razliku i osvojite te glasove?

– Sve je to laž. Rezultat je praktično izjednačen i u subotu pada odluka. Sedam lista, koje su do sada činile većinu u gradskom parlamentu, ili su naši prirodni saveznici traži podršku Šapčana za odbranu ove parlamentarne većine.

Borimo se protiv epidemije laži. Vučić me je besramno optužio da sam izmislio zarazu u Šapcu. Onda su lagali kako je vanrednu situaciju trebalo uvesti još pre prvog glasanja. Onda lažu oko rezultata izbora. Sada me lažno optužuju da hoću nekakvim sedativima da onemogućim naprednjačke članove biračkih odbora da učestvuju u kontroli izbora u. A sve to je samo mali deo laži koje smo videli prethodne četiri godine. Slobodoljubivi Šabac su podržali i evropski poslanici i dali jasan znak da možemo računati na podršku Evropske unije u daljem razvoju našeg grada. Šapčani perspektivu novog zapošljavanja i većih plata drže u svojim rukama i o tome glasaju. Borimo se hrabro i verujemo u pobedu. Šabac ima priliku da odbrani svoju normalnost i slobodu , usred političkog zla u kojem živimo. Pozivam sve slobodne građane Šapca da u subotu izađu na izbore.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari