Zelenović: Izjava Fabricija dokaz da u Srbiji nema uslova za normalan politički život 1Foto: Beta/Dragan Gojić/MO

Predsednik Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović kazao je danas da je izjava šefa Delegacije Evropske unije u Srbiji Sema Fabricija dokaz da u Srbiji „nema uslova za normalan politički život“, a kamoli za poštene izbore.

„Fabrici je jasno rekao da Srbija u narednom periodu mora više da radi na vladavini prava, reformi pravosuđa, slobodi medija i izražavanja i borbi protiv korupcije, kao i na pitanju životne sredine“, istakao je Zelenović.

On je dodao da neće uspeti pokušaji čelnika režima i pojedinih predstavnika međunarodne zajednice da neistinito u javnosti prikažu da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić navodno „nešto popustio“ pred za poštene izbore.

„Vučić ne samo da nije ništa ‘popustio’ već je medijski teror još gori nego 15. septembra kada smo odlučili da na njegovim lažnim izborima nećemo učestvovati“, istakao je lider Zajedno za Srbiju.

On je kazao da pošteni izbori nisu „pitanje trgovine ili nečije dobre volje“.

„U Srbiji nema poštenih izbora i zato nastavljamo borbu za pravo građana da slobodno izraze svoju političku volju. Bojkot je sredstvo koje će mobilisati građanstvo za ovu veliku borbu za odbranu slobode. Slobodoljubiva Srbija će pobediti mrak i uzurpatore normalnog života“, zaključio je Nebojša Zelenović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari