Nebojsa Zelenovicfoto BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC

„Koalicija Moramo postoji. Imamo jednu odborničku grupu u Skupštini Beograda. I Zajedno će dati sve od sebe da dve poslaničke grupe u parlamentu imaju visok nivo koordinacije. I Zajedno i Ne davimo Beograd imaju temeljno iste političke ciljeve. Mi smo zeleni „, kaže za Danas Nebojša Zelenović, kopredsednik političke organizacije „Zajedno“.

Da podsetimo poslednjem sastanku, povodom institucionalne krize u zemlji, koji je organizovao Nebojša Zelenović nisu se odazvali predstavnici Ne davimo Beograd.

Nešto ranije koaliciju „Moramo“ uzdrmao je i spor oko toga ko je nosilac prava na ime koalicije “Moramo”, da li je to Ne davimo Beogrd koji je podneo, pa povukao zahtev Zavodu za intelektualnu svojinu da zaštiti ime brenda “Moramo”, ili je to politička organizacija “Zajedno”.

Iz sveg toga stekao se utisak da u koaliciji „Moramo“ nešto ozbiljno ne funkciniše, nakon zajedničkog izlaska na izbore.

„Dva meseca posle izbora je trajao ozbiljan posao konstituisanja Zajedno. Mnogo smo razgovarali i sa Ne davimo Beograd oko zajedničke stranke. U ovom trenutku se to nije dogodilo, ali ja verujem u  okupljanje. Za takvo ukrupnjavanje nikada nije kasno. Ne vidim danas razlog zašto ne bismo na sledeće izbore išli kao koalicija, ako se do tada ne ujedinimo“,, navodi Zelenović za Danas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari