Zelenović o Vulinovim spekulacijama o prijemu Kosova u NATO: Posle graška, pasulja i benzina, sada je na redu Kosovo 1Foto: FoNet/ Milica Vučković

Aleksandar Vulin je u predizbornoj kampanji. Posle graška, pasulja, brašna i benzina, sada je na redu Kosovo, komentariše za Danas Nebojša Zelenović, nosilac liste koalicije „Moramo“ za parlamentarne izbore, izjavu ministra unutrašnjih poslova da bi prijem Kosova u NATO bila „direktna pretnja Srbiji oružanim sukobom“.

Aleksandar Vulin je jutros na TV Pink rekao da bi prijemom Kosova u NATO bila prekršena Rezolucija 12 44 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, ali i Povelja tog saveza.

– Hoćete da od Kosova napravite članicu NATO bez da je ispunjen ijedan standard, a mapa puta za NATO je komplikovanija nego za Evropsku uniju. Ako sve to preskočite, vi ih samo pripremate da im date mogućnost da napadnu Srbe, da provociraju državu Srbije do granice da ona ne može da ne odgovor – rekao je Vulin za TV Pink.

Zelenović o Vulinovim spekulacijama o prijemu Kosova u NATO: Posle graška, pasulja i benzina, sada je na redu Kosovo 2
Foto: Beta/Dragan Gojić

Kako je naveo, „onda bi rekli da po 5. članu Povelje NATO njena članica mora biti čuvana pa – bombardujete Srbiju“, dodajući da ne bi bilo drugog razloga da se primi Kosovo u NATO.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je nakon osude invazije Rusije na Ukrajinu pred UN spekulisao da se priprema prijem nekadašnje južne srpske pokrajine u NATO.

Stručna javnost je, međutim, to okarakterisala kao neosnovane i na činjenicama neutemeljene najave.

Aleksandar Vulin je u predizbornoj kampanji. Posle graška, pasulja, brašna i benzina, sada je na redu Kosovo. Kako može Kosovo u NATO kada četiri članica tog saveza nisu priznale Kosovo – kaže Nebojša Zelenović.

Kako zaključuje, reč je o predizbornom cirkusu koji širi paniku.

Najpre se širi panijka, pa onda kobajagi sprečava katastrofu. To je nastavak bednih desetogodišnjih petparačkih priča režima – zaključuje naš sagovornik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari