Zelenović: Nasilje ne jenjava, već je sve intenzivnije 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

Nosilac liste „Šabac protiv nasilja“ Nebojša Zelenović izjavio je danas da nasilje ne jenjava, već da je sve intenzivnije, što znači da mora biti zaustavljeno i konačno pobeđeno, saopštila je ta lista.

On je podsetio da nasilje koje se u protekla tri dana dogodilo u Vranju, Šapcu, u beogradskoj Skadarliji, Novom Pazaru i drugim gradovima, govori da je zemlja ogrezla u nasilju i da ono postaje deo svakodnevnog života.

„Istovremeno dok u mačvanskom selu Ribari, Vranju, Novom Pazaru, pa čak i u srcu Beograda nasilje buja, Aca Rošavi, direktna veze između Vučića i Belivuka, predvodi grupu funkcionera na miting Srpske napredne stranke“, kazao je Zelenović.

Prema njegovim rečima, promovisanje kriminala i nasilja koje sprovodi Vučićev režim jedan je od najtežih zločina prema ovom društvu.

„Nasilje u Srbiji neće prestati samo od sebe. Tek kada sa vlasti odu svi oni koji nasiljem vladaju“, poručio je Zelenović.

Dodao je da su za aktuelni režim nasilje i strah način vladavine, ali da se to mora zaustaviti sada kada svi građani imaju priliku za to.

„Zbog toga je važno da svi građani izađu na izbore i da glasaju za ‘Srbiju protiv nasilja’ na parlamentarnim i za ‘Šabac protiv nasilja’ na lokalnim izborima, kako bi se izborili za bezbedan i normalan život“, zaključio je Zelenović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari