Zelenović: Urušavanje ustavnog poretka, nadležni ćute 1Foto: Beta/Grad Šabac

Nakon burnih dešavanja kada je onemogućen rad Gradske izborne komisije konfernciju za novinare održao je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović. 

On je podsetio  da je na delu urušavanje ustavnog uređenja, da postoji pokušaj da se izmeni izborna volja građana, i da su u to umešane pored SNS i kriminalne grupe.

O svemu tome poslate su krivične prijave tužilaštvu i Ustavnom sudu, ali do sada nijedna od ovih institucija nije reagovala.

– Policija u Šapcu nije intervenisala ni nakon  na šest  iz GIK, a laž je Policijske uprave da je bila poslata patrola. Za vreme dok je zasedala GIK  ispred zgrade se okupila grupa pristalica SNS, a pitanje za policiju da li je taj skup bio prijavljen. A ako nije zašto policija nije reagovala – naveo je Zelenović.

Kako je dodao, nakon toga rad GIK prekidaju članovi SNS preteći da odluke  moraju biti po njihovim zahtevima.

– Sve to zabeležile su sigurnosne kamere, a očito je narušavanje ustavnog uređemja i da se GIK ne dozvoli njen rad. Jasno je da su do sada samo članovi i simpatizeri SNS učinili brojne povrede izborne procedure, od toga da javno glasaju ili fotografišu listić ne bi li dokazali da su odradili svoj posao za tri hiljade dinara. Ovde se radi o ozbiljnim kirvičnim delima, i mi smo podneli niz krivičnih prijava za organizovani kriminal. Mi verujemo u zakone i institucije, ali ako one ništa da preduzmu obratićemo se Međunarodnom sudu u Strazburu.Pokazalo se po izveštaju evropskih institucija da u Srbiji nema vladavine prava, nema slobodnih i poštenih izbora, nema slobode medija…To je pokazano i tokom izbora u Šapcu, ali mi ćemo nastaviti našu borbu za demokratske vrednosti. GIK štiti izbornu volju građana i mi je u potpunosti podržavamo, i nastavljamo našu borbu jer to su osnovne ljudske i evropske vrednost – istakao je Zelenović.

Za vreme konferencije na gradskom trgu, ispod prostorija stranke Zajedno za Srbiju, protestvovalo je oko stotinu pristalica SNS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari