Žitelji Orahovca očistili mural sa likom Novaka Đokovića 1Tviter/Petar Petković

Učenici lokalne osnovne škole i gimnazije, zajedno sa nastavnicima i drugim srpskim žiteljima Orahovca, organizovali su čišćenje murala sa likom Novaka Đokovića, koji su sinoć nepoznati počinioci prefarbali belom bojom.

Član Privremenog organa opštine Orahovac Marko Stašić kazao je povodom uništavanja murala sa likom Đokovića da je slučaj prijavljen policiji, ali da ne veruje da će išta biti rešeno.

„Ovo je samo još jedan od incidenata u nizu, napad na Srbe, od pucnjave, krađe, ne znam šta više. Imali smo i pljačke u selu, dolazila je policija ali ništa nije rešeno. Slučaj smo prijavili policiji, kamere postoje, ali ne očekujemo da išta bude rešeno. Ne vidim razlog kome nekome smeta sportisa koji je najbolji u svetu ,on nije ratni zločinac, nekome smeta što je o prvi u svetu i što je Srbin“, kazao je Stašić.

Direktorica Gimnazije u Orahovcu Dobrila Vitošević, koja je sa đacima danas došla kako bi očistili mural, kazala je da mural sa likom Đokovića smeta samo onima koji se ne razumeju u sport.

Mural je oslikan u martu prošle godine, a uz njega je tada napisana i poruka na italijanskom i srpskom jeziku: „Nema unazad čak ni da bi se uhvatio zalet“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari