"Značajnije bi bilo da je Đilas obećao da neće da sarađuje sa Vučićem": Stefan Jovanović o najavi lidera SSP da neće više da sarađuje sa NS 1Foto: Narodna stranka

“Drago mi je da je gospodin Dragan Đilas bio jasan po pitanju buduće (ne)saradnje sa Narodnom strankom, ali bi bilo značajnije da je bio tako precizan i kad je u pitanju (ne)saradnja sa režimom”, kaže za Danas Stefan Jovanović, generalni sekretar Narodne stranke, komentarišući izjavu lidera Stranke slobode i pravde da sa Narodnom strankom više nema nikakve saradnje

Jovanović podseća da je Narodna stranka u prošlosti pristajala na razne poteze i nametanja drugih stranaka, a zarad očuvanja jedinstva opozicije, ali je odlazak kod Vučića na dogovor o novim izborima konačno bilo bacanje atomske bombe na poverenje među opozicionim strankama i na poverenje građana u opoziciju.

“Narodna stranka će biti opozicija i SNS i njegovim pomagačima i nećemo sa njima učestvovati u vaninstitucionalnim dogovorima zarad navodnog spuštanja tenzija u društvu, ili uz neki drugi izgovor”, ističe generalni sekretar Narodne stranke.

Dragan Đilas je sinoć na N1 rekao da nakon skupštine strake Stranka slobode i pravde neće više sarađivati sa Narodnom strankom i nekim drugim strankama.

„Četiri godine ne kažem ništa loše ni o kome u opoziciji, ali od sada u subotu, kada je Izborna skupština SSP-a, neće više biti ni potreban, ni dovoljan uslov da sarađujete sa nama samo ako ste protiv Vučića, biće potreban, ali ne i dovoljan. Od vašeg ponašanja, od vaših stavova i programa, gospodo, zavisi da li ćemo sarađivati. Ja ne pretim, kažem vam iskreno, to je obećanje, sarađivaćemo sa svakim ko nam je programski blizak, nećemo sa Narodnom strankom sigurno, i sa još nekima koji su pokazali nekorektno ponašanje u ova dva meseca“, izjavio je Đilas.

Govoreći o izveštaju Evropske obaveštajne agencije u kojoj je on označen kao trojanksi konj u opoziciji, lider SSP je naveo da „Evropska obaveštajna agencija ne postoji.

„O tome se priča u delu javnosti koja smatra da je to bitna stvar. Ja se ne osećam kao trojanski konj, ali se ponekad osećam kao magarac, kada vidim šta sam sve uradio i šta smo žrtvovali, da bi sada o nama tako govorili. Mogu da kažem i da je magarac tvroglava životinja, i pametna, može mnogo da nauči. Ja sam mnogo naučio i videćete kako izgleda ta nauka koju smo stekao“, rekao je Đilas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari