Zoran Vuletić: Božović nije osoba koja može da gradi prijateljske odnose 1foto FoNet Milica Vuckovic

Zoran Vuletić, predsednik Građanskog demokratskog foruma smtra da Vladimir Božović, proterani ambasador Srbije iz Crne Gore smatra da on nije osoba koja može da gradi prijateljske odnose.

„Njegova ekselencija, Vladimir Božović, ambasador Srbije u Crnoj Gori, koji je već dugo proterani ambasador Srbije u Crnoj Gori i koji na toj dužnosti boravi u Beogradu, objašnjava da je zabrana ulaska u Crnu Goru koja mu je izrečena – napad na sve Srbe bilo gde da su. Zatim kukumavči za reakcijom svih živih Srba, predsednika vlade, patrijarha i celog srpskog naroda, osim predsednika Vučića. Ko veli bolje da njega ne uplićem, nepredvidiv je“, saopštio je Vuletić.

Kako je dodao, „proterani ambasador „koji je rođen u Crnoj Gori, gde su mu roditelji, sestre, rodbina, prijatelji kumovi i grobovi predaka“ prećutkuje da je vratio pasoš Crne Gore kada je dobio ponudu da bude tamo ambasador Srbije, kako bi imao diplomatski imunitet u zemlji u ‘’kojoj je rođen, gde su mu roditelji, sestre, rodbina, prijatelji, kumovi i grobovi predaka’’.

„Koliko znam poštovanje crnogorske tradicije ne uključuje i vraćanje crnogorskog pasoša. Na nama je da prosudimo kako je moguće da nam ambasador u Crnoj Gori bude takav moralni bednik koji je spreman da uzme pa zatim vrati državljanstvo države u kojoj je rođen kako bi je podrivao sa mesta ambasadora susedne države sprovodeći najgoru politiku Srbije iz 90-ih godina. Danas, prozren i prezren od većine građana Crne Gore bi da poturi srpski narod kao štit za svoju lažljivu i zlonamernu politiku prema zemlji u kojoj je rođen. Takav čovek nije osoba koja može da gradi prijateljske odnose. Stoga ni zabrana ulaska koja mu je izrečena nije uperena na sve one koje podmeće, već na njega lično, kao i na predsednika i vladu koja ga je tamo poslala tj. politiku srpskog sveta koju je prezentovao kada je Podgoričku skupštinu iz novembra 1918. nazvao oslobođenjem Crne Gore“, zaključuje Vuletić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.