Zoran Vuletićfoto FoNet Milica Vuckovic

Zoran Vuletić, predsednik GDF, smatra da posle boravka predsednika Srbije u Njujorku na zasedanju Generalne skupštine UN, nema puta Srbije u EU.

„Posle potpisivanja Plana konsultacija ministarstava spoljnih poslova dve zemlje za naredne dve godine od strane Selakovića i Lavrova, i uživanja u boršču(Vučić/Đurić) u Njujorku potpuno je jasno kako izgleda srpski put u EU: nema ga! Predsednik Vučić je pojasnio u tom svojevrsnom drugom delu svoga govora sve što nije rekao u prvom tj. za govornicom UN. Taj prvi deo je bio malo nejasniji, jer je ipak izgovoren pred strancima, pa bi pretila salva smeha i zvižduka negodovanja da je izgovorio i ovaj nastavak. Svejedno, drugi deo je potvrdio tezu Aleksandra Dugina da je Srbija ratni saveznik Rusije. One Rusije koja je ostala sama sa Belorusijom i Severnom Korejom i naravno Srbijom“, piše u Vuletićevom saopštenju.

Kako dodaje, na drugoj strani je ceo svet na čelu sa ruskim izbeglicama u Beogradu koje su protestvovale protiv mobilizacije u svojoj domovini.

„Vučićeva izjava u tv emisiji sa Grenelom gde je bio svojevrsni Putinov ratni portparol sa porukom da Putin ne blefira kada preti atomskim bombama Zapadu, jer zna čoveka zvuči grotesktno imajući u vidu izrečeno pre toga kako nam je “važna podrška SAD za nastavak ekonomskih reformi i ekonomskog napretka Srbije”. Pošto rat protiv celog sveta nijedna zemlja ne može dobiti, pa ni Rusija, biće tužno videti sta će biti sa Srbijom kada opet dobije sankcije, kada prestanu da lete avioni, kada se zaustavi platni promet sa inostranstvom i uvedu vize. Ostaće joj boršč, koji će postati obavezno jelo u Srbiji! Da li to želimo“, pita Vuletić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari