Mihajlović: Širenje mržnje prema ženama neće Šešelja vratiti u parlament 1Foto: BETAPHOTO/MINISTARSTVO RUDARSTVA I ENERGETIKE/ZORAN PETROVIĆ/MO

Predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović izjavila je danas da širenje mržnje prema ženama i političkim neistomišljenicama neće u parlament vratiti lidera Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja.

Mihajlović je u saopštenju osudila Šešelja zbog govora mržnje upućenog poverenici za zaštitu ravnopravnosti Brankici Janković.

Navela je da su građani rekli šta misle o Šešeljevoj politici unesrećivanja građana i građanki Srbije, te dodala da zbog toga i nije poslanik u parlamentu.

„Sigurno vas u Skupštinu (Srbije) neće vratiti širenje mržnje prema ženama i političkim neistomišljenicima“, rekla je Mihajlović, koja je funkcioner Srpske napredne stranke.

Ocenila je da je to Srbija prošlosti kao što je i Šešelj političar koji pripada prošlosti.

„Nije prvi put da od Šešelja čujemo da širi mržnju prema ženama i političkim neistomišljenicima, a ovog puta za metu je izabrao ženu koja je na čelu institucije koja se bori za zaštitu ravnopravnosti svih građana i građanki Srbije“, rekla je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari