Zorana Mihajlović kritikuje ekonomsku politiku vlade 1Foto: BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV/MO

Pokret Uvek za Srbiju saopštio je danas da je nekompetentna, pogrešna i diletantska politika Vlade i predsednika, dovela Srbiju ne samo na korak do sankcija i rata već i do ekonomskog kolapsa, dok istovremeno veliča kriminalce sa nezamislivim bogatstvom stvorenim na muci Srba sa Kosova.

„Korupcija je do te mere prisutna u svim njenim postupcima, da će biti potrebne godine da se iskoreni, a zemlja oporavi od nanete štete“, ocenio je taj pokret, koji predvodi nekadašnja ministara Zorana Mihajlović.

U saopštenju Pokreta se navodi da „sličnu politiku vode i saradnici ove vlasti, autokrate iz Mađarske i Turske, koji osim pogubne saradnje sa diktatorskim režimom u Moskvi, vode svoje zemlje u ekonomsku propast“.

Dodaje se da Srbija, Madjarska i Turska imaju najvišu cenu hrane u Evropi, a najniže zarade.

„Aktuelni režim nas zadužuje ogromnom brzinom i ugrožava budućnost naše dece, za koju su se zalagali samo na rečima, ulažući ogromna sredstva u besmislene kampanje, besomučno trošeći novac gradjana Srbije“, ističu u pokretu.

Optužuju vlast da „veliča svoje prijatelje, kriminalce i teroriste koji imaju nezamislivo bogatstvo kao iz Holivudskih filmova, a stvorenih na muci Srba sa Kosova i Metohije“.

„Bez otvorenosti Srbije, demokratije i otvorenih slobodnih medija, nema napretka. Bez uvažavanja prava radnika, svih građana i građanki Srbije, stavova i politike poljoprivrednika, mladih i privrede nema razvoja Srbije. Bez demokratije nema budućnosti“, saopštio je Pokret Uvek za Srbiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari