Zorana Mihajlović: Važno je da mandatar bude iz Srpske napredne stranke 1Foto: Ministarstvo rudarstva i energetike

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je da je važno da mandatar za sastav nove vlade bude iz Srpske napredne stranke (SNS), s obzirom na to da je SNS osvojio najviše glasova na izborima i da je pred budućom vladom veliki broj izazova koje će morati da prevaziđe kako bi nastavila da obezbeđuje energetsku i finansijsku stabilnost.

„Nismo imali bilo kakve konkretne razgovore o resorima ili imenima, osim što je predsednik Aleksandar Vučić rekao ko su kandidati za mandatara i mislim da ćemo u narednih desetak dana znati konkretnije“, rekla je Zorana Mihajlović za Juronjuz, saopšteno je iz njenog kabineta.

Na pitanje da li će biti ministarka i u novoj vladi, Zorana Mihajlović je rekla da je u energetici više od 30 godina, da je to njena struka, da ima dovoljno i staža i znanja u toj oblasti. „Videćemo da li sam potrebna u ovom resoru ili ne“.

„Ono što je važno jeste da će mandatar biti iz SNS, jer smo pobedili na izborima, osvojili najviše glasova i treba da imamo tu ulogu vođenja vlade. Pred novom vladom je mnogo posla, mnogo izazova i u finansijskom, energetskom delu, a biće i mnogo političkih pritisaka“, ocenila je Zorana Mihzajlović.

Ona je navela da neće biti lako i da se zato od početka zalaže za jaku i autoritativnu vladu koja će svim građanima i građankama pružiti sigurnost, koja im je danas potrebna, s obzirom na posledice krize s kojima će se svi suočavati.

„Moramo da nađemo balans i da vodimo računa o stabilnosti i bezbednosti države, i da istovremeno zaštitimo one koji neće moći da se snađu“,kazala je Zorana Mihajlović, koja je i članica Predsedništva SNS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari