Zrenjanin: Izlaznost 26,16 odsto na mesnim izborima 1Foto: M. P.

Ukupna izlaznost na mesnim izborima u Zrenjaninu, u nedelju 23. maja, bila je 26,16 odsto prema preliminarnim rezultatima, navedeno je iz gradske uprave u Zrenjaninu, uz najavu da se uskoro očekuju konačni rezultati.

Tako je na birališta za izbore Saveta i Nadzornih odbora mesnih zajednica izašlo 22.030 građana, a ubedljivi pobednici su kandidati vladajuće SNS.

Retki nezavisni kandidati i grupe građana, koji su se uopšte kandidovali, nisu uspeli da se plasiraju u odbore u Tarašu, Botošu, Farkaždinu i zrenjaninskoj mesnoj zajednici „Mala Amerika“. Zato je u Melencima, Orlovatu, Jankovom Mostu i Belom Blatu uspeo po jedan građanski kandidat da uđe u sastav mesnih zajednica, dok su u Mihajlovu ušla tri kandidata SVM, a u Knićaninu jedan kandidat SPS.

Izbori za savete mesnih zajednica održani su na teritoriji Vojvodine u više gradova i opština. Nakon uspeha opozicije u Sečnju, koja je osvojila sva mesta u nekoliko mesnih zajednica, o čemu je Danas izvestio, interesovanje građana za mesne izbore je poraslo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari