Zukorlić ostaje na čelu SPP, obećava projekte i pobede na izborima 1Foto: N. Kočović

Predsednik Stranke pravde i pomirenja (SPP) Usame Zukorlić poručio je, nakon izbora na tu poziciju koju obnaša od smrti svog oca i osnivača partije Muamera Zukorlića, da će dalje razvijati stranku i biti “generacija pobede”.

On je ocenio da je iza njih “najtežih osam meseci u istoriji stranke”, misleći na period posle smrti Muamera Zukorlića.

Istakao je da su “mnogi oponenti mislili da će zbog toga pasti”, ali da su uspeli da, osvajanjem 36.000 glasova na parlamentarnim izborima, ostvare istorijski upseh koji je, kako je rekao, uplašio i pojedine u njihovim redovima.

“Želim da se zahvalim onima koji su nas do sada predstavljali, onima koji su ostali dosledni i onima koji su izgubili snagu. U ovoj strani nikad nije bilo bolje, svi koji nisu radili, izmakli su se, neka se odmore, vratiće se. Svi koji su doprineli rezultatu, u najkritičnijem periodu, napredovali su”, kazao je Zukorlić.

Za njegovog zamenika delegati SPP su izabrali Jahju Fehratovića, a potpredsednike Rejhan Kurtović, Zaim Redžepović, Edin Đerlek i Misala Pramenković.

Novi generalni sekretar biće Edin Numanović, predsednik Izvršnog odbora Ferid Bulić, Nadzornog Salahudin Fetić, Statutarnog suda Hajrudin Tutić, a Političkog saveta Munib Mujagić.

U Predsedništvo stranke kooptirano je 15 istaknutih članova.

“Razvijaćemo dalje stranku, imaćemo kapitena u svakoj ulici, mesne odbore, pododbore, povereništva širom Srbije. Trebaju nam najbolji stručnjaci, mi tek dolazimo, preuzimaćemo funkcije, pravićemo reforme. Donosimo napredak tamo gde dođemo, a ukidamo lopovluk, nemoral i nepoštenje”, istakao je Zukorlić.

Naglasio je da će se učešćem u budućoj Vladi Srbije SPP zalagati da tokom njenog mandata bude završen autoput kroz Pešter, gasovod i Klinički centar u Novom Pazaru, započet projekat aerodroma u Sjenici i drugi infrastrukturni projekti, kao i da će raditi na vraćanju jedinstva islamskoj zajednici.

Dodao je da će, nakon preuzimanja vlasti u Bošnjačkom nacionalnom vijeću i Tutinu, kruna njihove pobede biti trijumf na lokalnim izborima u Novom Pazaru.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari