Zukorlić i Zvizdić o jačanju veza između Bošnjaka iz Srbije i BiH 1Foto (SPP): Delegacije NiP I SPP

Jačanje veza između Bošnjaka it Srbije i BiH i mogućnosti ulaganja te države u razvoj Sandžaka, bile su centralne teme razgovora predsednika Stranke pravde i pomirenja (SPP) i potpredsednika Skupštine Srnije Usamea Zukorlića i zamenika predsednika Predstavničkog doma Parlamenta BiH Denisa Zvizdića, koji je predvodio delagaciju partije Narod i pravda (NiP).

-SPP želi pozitivne promene na ovom prostoru, želimo da unormalimo neke stvari. Normalno je da iz Sarajeva delefacije uvek i stalno dolaze u Pazar, kao što će iz Pazar ići za Sarajevo. To naše komšije rade još davno i dobro je što smo počeli tu praksu da praktikujemo, makar i sa zakašnjenjem – ocenio je Zukorlić i poručio da će sa potpredsedničkog mesta u državnom parlamentu Srbije „braniti interes Bošnjaka u Srbiji, ali i regionu“, ali i da će braniti „i interes BiH, zalagaće se da svi u Srbiji poštuju integritet države BiH i bićemo brana retrogradnim politikama, koje se trude da zapale novu varnicu vatre koja bi u snovrat odvela sve narode na zapadnom Balkanu“.

Dve partije od ranije imaju dobru saranju, a kanton Sarajevo, gde NiP predvodi vlast, u više navrata, poslednjih godina, finansijski je pomagao realizaciju projekata u Sandžaku.

Uspostavljanje nove saradnje, bio je povod za boravak delegacije NiP u Novom Pazaru i Sjenici.

Opštine Ilidža i Sjenica, juče, su potpisale sporazum o bratimljenju. Potpisan je i ugovor o donaciji.

Opština Ilidža će finansirati postavljanje signalizacije u selima na Pešterskoj visoravni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari