Zvaničnik crnogorske vlade: Izjava Brnabić suviše licemerna 1Foto: Beta/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Zvaničnik crnogorske vlade, koji nije želeo da bude imenovan, izjavio je za Televiziju Crne Gore da je današnja izjava srpske premijerke Ane Brnabić da joj je drago da su se stekli uslovi za otvaranje granice Crne Gore prema Srbiji suviše licemerna, jer je ona do danas na sva zvona pozivala građane Srbije da ne putuju u Crnu Goru.

Posebno neodgovornom on smatra izjavu Brnabićeve da su se crnogorske vlasti rukovodile političkim, a ne zdravstvenim razlozima, kad su za otvaranje granica primenile savremeni epidemiološki standard od 25 aktivnih slučajeva na 100.000 građana.

„Naprotiv, Vlada Crne Gore se rukovodila preporukama i pravilima struke i medicinske nauke, a ne dnevne politike, kao što to radi Ana Brnabić, a to potvrđuje i rezulat koji je Crna Gora postigla u borbi protiv korona virusa, kao i jedinstveni status ‘korona fri’ zemlje“, kazao je zvaničnik crnogorske Vlade.

On je istakao da crnogorska granica za državljane Srbije, po pravilima koja se primenjuju, ne može biti otvorena do sledećeg ponedeljka.

„Nadamo se da će do tada u Srbiji epidemija biti značajnije suzbijena, a srpskim vlastima ostavljamo da nam u međuvremenu objasne kako je za jedan dan izlečeno 4.500 zaraženih”, dodao je.

Poručuje da se u svakom slučaju Crna Gora neće igrati sa zdravljem svojih građana.

“Naše granice otvaramo postepeno i redosledom koji diktira epidemiološka situacija u zemljama prema kojima se granice otvaraju, zbog čega su nam političke izjave, poput ove premijerke Brnabić, čist višak”, poručio je sagovornik TVCG.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari