ZZK: Evropa bulevar prioritet građana Kragujevca 1Foto: Z.S.M.

Usled sve većeg broja saobraćajnih nezgoda na delu puta kod Ekonomskog i Pravnog fakulteta, u ulici Slobode koja se nastavlja na ulicu Milovana Gušića, pokret Zajedno za Kragujevac predstavio je jednu od predizbornih ideja i rešenje tog problema za predstojeće gradske izbore.

„Usled širenja tog dela grada popularnog naselja ’Novi Bubanj’, kao i do sada usled novih projekata gradskih urbanista i vlasti, nije se brinulo o već postojećim problemima, već samo o stvarnju još većih. Kako smo svedoci da je već postojeća deonica ulica veoma problematična zbog gustine saobraćaja i zbog veoma opterećene raskrsnice Milovana Gušića i Zmaj Jovine ulice, gde čekanje na semaforu zna da bude i po 20 minuta i da je tu i najbrža veza Hitne pomoći sa centrom grada i da je tu potpuni saobraćajni kolaps, izgradnjom Evropa bulevara znatno bi se poboljšala prohodnost vozila, a samim tim i brzina Hitne pomoći i vatrogasnih službi, tvrde u ZZK.

Pokret Zajedno za Kragujevac je više puta kritikovao gradsku vlast da mora da brine o građanima Kragujevca i pronalazi rešenja za njihov kvalitetniji život.

„Pošto je gradska kasa prazna, što vlast priznaje, a obećava Severnu obilaznicu oko grada, svima je jasno da od tog projekta nema ništa kao ni za ostala velika i kapitalna ulaganja u grad. Gradsku vlast je samo interesovala prodaja lokacija prijateljima za male pare, a ulaganje u infarastrukturu ih ne inetersuje”, ističu u Pokretu Zajedno za Kragujevac, dodajući da je zato „usledio totalni kolaps, posebno što su dozvolili izgradnju kompleksa kod Vojne bolnice na samoj raskrsnici ulica Gušićeve i Zmaj Jovine”.

Na već postojeću ulicu Slobode koja se nastavlja na ulicu Milovana Gušića dodate su još dve ulice Dr. Bore Evtova kod grudnog odeljenja i ulica Jovana Cvijića koje su preusmerile saobraćaj iz naselja Aerdorom prema centru i koje ne zadovoljavaju kapacitete prolaska saobraćaja zbog čega, po njima, dolazi do sve učestalijih saobraćajnih nezgoda na tom delu ulice.

„Pored toga izgradnja naselja ’Tesla’ sa novih 36.000 kvadrata i ko zna koliko jos automobila stvoriće još veći nerešivi kolaps u tom delu grada. Pored postojeće Palate pravde i završetka Banke matičnih ćelija tu je trebao biti izgrađen i glavni ulaz u Klinički centar koji je sad nemoguće uraditi postojećim kapacitetima novoizgrađene saobraćajnice. Zato je Bulevar Evropa apsolutni prioritet” tvrde u svom obraćanju medijima i javnosti u ZZK.

Pokret Zajedno za Kragujevac zbog svega navedenog predstavio je jedno od predizbornih rešenja za građane Kragujevca a to je Evropa bulevar.

Po njihovim rečima Evropa bulevar bi se prostirao od raskrsnice kod Elektrošumadije do trga Mala Vaga. Bulevar bi imao 4 saobraćajne trake, po dve u oba smera tj. ulica Slobode preko Gušićeve i Kneza Miloša sve do trga Mala Vaga.

„Sa tim bulevarom bi tad dobila i na značaju javna garaža kod ’Srca’ koja bi popunila svoje kapacitete i opravdala svoju izgradnju.Tom izgradnjom bi se rasteretio i sam dolazak i izlazak iz centra grada i poboljšala bezbednost učesnika u saobraćaju, tvrde oni.

Zato će se Pokret Zajedno za Kragujevac glasno zalagati za Evropa bulevar koji znači što bolji život građana Kragujevca i bezbednije učestvovanje u saobraćaju.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari