Ana Štajdohar o svojim omiljenim ritualima: Jutarnja kafica i joga 1Foto: Privatna arhiva

Pevačica Ana Štajdohar, koja sa svojim bendom čini neizostavni deo emisije „Veče sa Ivanom Ivanovićem“, priča za naš dodatak o svakodnevnim ritualima, slobodnom vremenu i hrani koju voli, ali i otkriva da završava nove pesme, a da je trenutno na odmoru.

Godišnji odmor

* Zvanično sam sada na odmoru. Inače, vreme sam podelila na samo moje (tada sam uglavnom u studiju ili na treningu) i ono koje je opšte dobro, da ga tako nazovem – deca, nabavke, kuhinja, spremanja, raspremanja…

Kafa i joga

* Jutarnja kafica je definitivno moj omiljeni jutarnji ritual. Uživam i u jogi. Vežbam je svakodnevno, pa i onda kada me baš mrzi, jer se osećam stvarno dobro kad dođem do poslednje poze, kada moj digitalni privatni instruktor kaze: „Shavasana“.

Obrok salate

* Uh, obožavam taljatele sa gamborima i tikvicama u šafran sosu, sa dosta bibera. Mada, u restoranima najčešće naručujem obrok salate.

Zvezdarska šuma – gradsko blago

* Volim Zvezdarsku šumu. Treba da je čuvamo, ona je pravo gradsko blago, naše blago. Kad god u njoj vidim bačeno đubre, pitam se kako toj nekoj osobi nije bilo glupo da ga tek tako baci van kante. Kada bi svako bacio đubre na predviđeno mesto, grad bi bio čist. Jednostavno je. Svima bi nam bilo lepše da živimo u čistijem gradu, kad bi samo svako dao svoj doprinos.

Ana Štajdohar o svojim omiljenim ritualima: Jutarnja kafica i joga 2
Foto: Privatna arhiva

Letnja putovanja

* Obožavam letnja putovanja. I uvek bih išla negde drugde, negde gde nisam bila nikad pre. Ne volim da se vraćam, volim da idem dalje.

Idealan slobodan dan

* On bi izgledao tako što bih mogla da spavam koliko hoću, a da ipak ustanem rano, da se odmaram, a ipak uradim svašta, da jedem sve što mi se jede, a da se ne udebljam. Da ga proživim, a ipak ne ostarim ni dan.

Naučna fantastika

* U poslednje vreme volim da gledam naučnu fantastiku. Pogledala sam dosta serija i filmova ovog žanra i mogu samo da zaključim da su vizije budućnosti čovečanstva svih autora grozne i pesimistične. Put kojim idemo očigledno inspiriše gotovo sve tvorce filmova i serija da nam predvide mračan sled događaja. Zanimljiva mi je bila serija „Black mirror“ koja priča o vrlo bliskoj budućnosti – naizgled zgodna i praktična tehnološka dostignuća kroz pogrešno korišćenje vode u grozno sutra, koje ljude u potpunosti lisava slobode. Zavisnost od gedžeta, interneta i lajkova, već je naša sadašnjost, na korak smo od onoga sto serija prikazuje. Ako bih preporučivala nešto za razbibrigu, to bi bile serije „Mućke“ i „2 i po muškarca“ i film „Veliki Lebovski“.

Ana Štajdohar o svojim omiljenim ritualima: Jutarnja kafica i joga 3
Foto: Privatna arhiva

Nove pesme

* Nekako nemam više omiljenu muziku, ni omiljenog izvođača. Menjaju mi se favoriti u zavisnosti od životnog perioda u kom se nalazim. Trenutno mi je glava najviše u mojim novim pesmama. Dugo sam bila u procesu stvaranja, sada sam u završnim radovima. Sve je tu, treba da se urade finalni snimci. Upravo te melodije i tekstovi mi se sada najviše motaju po glavi i uživam slušajući ih. Zadovoljna sam onim što čujem, mogu vam reći.

Ana Štajdohar o svojim omiljenim ritualima: Jutarnja kafica i joga 4
Foto: Privatna arhiva

Momo Kapor i Vedrana Rudan

* Od knjiga koje sam nedavno pročitala izdvojila bih – „Imati hrabrosti ne svideti se drugima“, Ičira Kišimija, „Una“ Mome Kapora i „Doživotna robija“ Vedrane Rudan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.