Foto: Vesna Laćarak

Kombinacija određenog povrća i dresinga daje posebnu notu ukusa Coleslaw salati. Šargarepa daje slatkasti ukus, pavlaka i kupus svežinu, a majonez kremastu punoću ukusa. Salata se odlično kombinuje sa različitim vrstama mesa, posebno sa piletinom i grilovanim mesom. Sve preporuke da ovaj jednostavni recept odmah isprobate.

Šta nam je sve potrebno:

  • ½ glavice ljubičastog kupusa
  • 1 srednja šargarepa
  • 1 glavica crnog luka

Za dresing:

  • 2 kašike belog sirćeta
  • 150g pavlake
  • 150g majoneza
  • 2 kašičice šećera
  • so, biber

Način pripreme:

Povrće dobro oprati, očistiti, osušiti i izrendati na što tanje trakice, pomešati, posoliti, izgnječiti rukama, ostaviti 10-15 minuta da odstoji. Potom dobro iscediti višak tečnosti koje će povrće otpusti.

U posudu za pripremu salate sjediniti sve sastojke za preliv, potom dodati povrće i sve zajedno promešati. Staviti u frižider da se ohladi.

Ova salata je praktična za svaku priliku, brzo se priprema i vrlo je ukusna. Može biti samostalani obrok ili odličan dodatak piletini. Jedna mala preporuka bi bila da salatu poslužite odmah, jer stajanjem otpušta tečnost.

NAPOMENA: Za laganiji ukus pavlaku zamenite gustim jogurtom, umesto sirćeta limunov sok. Ljubičasti kupus zamenite običnim, što se ukusa tiče ništa se neće izmeniti.

Uživajte!