Foto: Vesna Laćarak

Kombinacija određenog povrća i dresinga daje posebnu notu ukusa Coleslaw salati. Šargarepa daje slatkasti ukus, pavlaka i kupus svežinu, a majonez kremastu punoću ukusa. Salata se odlično kombinuje sa različitim vrstama mesa, posebno sa piletinom i grilovanim mesom. Sve preporuke da ovaj jednostavni recept odmah isprobate.

Šta nam je sve potrebno:

  • ½ glavice ljubičastog kupusa
  • 1 srednja šargarepa
  • 1 glavica crnog luka

Za dresing:

  • 2 kašike belog sirćeta
  • 150g pavlake
  • 150g majoneza
  • 2 kašičice šećera
  • so, biber

Način pripreme:

Povrće dobro oprati, očistiti, osušiti i izrendati na što tanje trakice, pomešati, posoliti, izgnječiti rukama, ostaviti 10-15 minuta da odstoji. Potom dobro iscediti višak tečnosti koje će povrće otpusti.

U posudu za pripremu salate sjediniti sve sastojke za preliv, potom dodati povrće i sve zajedno promešati. Staviti u frižider da se ohladi.

Ova salata je praktična za svaku priliku, brzo se priprema i vrlo je ukusna. Može biti samostalani obrok ili odličan dodatak piletini. Jedna mala preporuka bi bila da salatu poslužite odmah, jer stajanjem otpušta tečnost.

NAPOMENA: Za laganiji ukus pavlaku zamenite gustim jogurtom, umesto sirćeta limunov sok. Ljubičasti kupus zamenite običnim, što se ukusa tiče ništa se neće izmeniti.

Uživajte!

Okusi SVET

Nova rubrika Danasa "Okusi SVET". Egzotični recepti iz svih kuhinja planete. Čitajte nedeljom na sajtu www.danas.rs

Gepostet von Danas am Freitag, 1. Dezember 2017