Foto: Freeimages

Svi već znamo preporuke lekara da je osam čaša vode u toku dana neophodna mera kako bi naš organizam normalno funkcionisao i bio namiren, te je to još jedan jednostavan trik koji može pomoći pri lečenju upornih migrena. Rezultati raznih istraživanja pokazuju da je konzumiranje vode odličan način za sprečavanje bolova i unos minerala u telo, te stručnjaci savetuju da vodu treba birati na isti način kao i hranu.

 

Prilikom čitanja etiketa važno je obratiti pažnju na hemijski sastav vode, njenu obradu i poreklo, zatim na sadržaj i odnos minerala koje sadrži, jer oni u ljudskom organizmu igraju veoma važnu ulogu. Idealan odnos dva najbitnija minerala u sastavu vode, kalcijuma i magnezijuma, trebalo bi da bude dva prema jedan jer se jedino na taj način postiže njihova pravilna apsorpcija u organizam, dok pored ovoga takođe treba voditi računa o nivou natrijuma i suvog ostatka.

Jazak vodu, koja izvire u netaknutoj prirodi na obroncima Fruške gore, upravo odlikuje idealno izbalansiran odnos kalcijuma i magnezijuma, nizak sadržaj natrijuma, kao i suvog ostatka. Natrijum, u malim količinama, odgovoran je za fukncionisanje i pravilan rad celog organizma, dok magnezijum i kalcijum u odnosu dva prema jedan pomažu pri otklanjanju mnogih dnevnih problema kao što su umor, nervoza i nesanica.

Jazak voda pogodna je za svakodnevnu konzumaciju, uz poštovanje preporuke da se unosi bar tih osam čaša dnevno, kao deo vaše svakodnevne zdrave rutine bez obzira na uzrast. Osim što pruža osveženje, na prirodan i delotvoran način pomaže u nadoknadi elektrolita koji se gube iz organizma i predstavlja adekvatan izvor pojedinih minerala. Fruškogorska Jazak voda deluje potpuno blagotvorno na ljudski organizam i preporučuje se svima koji žele da unesu pozitivnu promenu u svoj život.

PROMO TEKST