Evo šta se desi kada jagode odstoje 5 minuta u slanoj vodi 1Fotografija: Shutterstock

Bližimo se sezoni jagoda, koje mnogi sa slašću jedu. Ipak, u ponudi su često voćke tretirane hemijom tokom proizvodnje, kako bi pred kupcima izgledale sveže i primamljivo. Ne treba zaboraviti ni činjenicu da jagode često kupujemo iz uvoza. Jedna korisnica društvene mreže TikTok želela da isproba trik, čiji rezultat je poražavajuć i potvrda svega napisanog.

TikTokerka nikisky225 kupila je jagode i odlučila da ih temeljno očisti pre jela, umesto da ih samo ispere pod mlazom vode. Ona se poslužila sirćetom i solju, koje je naprskala, odnosno posula po voću, zatim je jagode potopila u vodu i sačekala 10-ak minuta.

Ona je postupak snimila i podelila sa pratiocima na spomenutoj mreži. Iako ne znamo da li je ovo bila repriza ranijeg čišćenja jagoda, ili isprobavanje, ishod ju je neprijatno iznenadio.

Naime, po činiji koju je koristila nahvatale su se naslage nalik prljavštini, pa je bilo neophodno da ih propere i ocedi višak vode pre upotrebe. Druga opcija bi bila da se zalede, ukoliko ste ljubitelj smutija.

@nikisky225 Clean your strawberries 👏🏻🍓 #clean #cleaning #cleanfruit #whitevinegarhacks #cleanstrawberries #easyclean #washfruit ♬ original sound – Niki Swiercinsky

U međuvremenu, komentari se nižu, a čini se da neke osobe ne veruju svojim očima, već misle da je to prirodno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari