Dva zamorca odevena su u lokalnu peruansku nošnju povodom festivala hrane čiji se glavni sastojci dobijaju upravo od njih. Zamorci su poreklom sa visokih Anda, ali u novije vreme su pripitomljeni. Oni su milenijumima bili važan izvor proteina, a danas se njihovo meso, zbog niskog sadržaja masti, često jede tokom dijeta.

Dva zamorca odevena su u lokalnu peruansku nošnju povodom festivala hrane čiji se glavni sastojci dobijaju upravo od njih. Zamorci su poreklom sa visokih Anda, ali u novije vreme su pripitomljeni. Oni su milenijumima bili važan izvor proteina, a danas se njihovo meso, zbog niskog sadržaja masti, često jede tokom dijeta. Slično je zečetini i crnom pilećem mesu. U Peruu se specijaliteti od zamoraca služe s obilnim količinama andskih krtola. Ove životinje su u zapadnim društvima, zbog svoje umiljate prirode, još od XVI veka popularni kućni ljubimci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari