Francuskinja nekada prodavačica duvana sada pedikir za svinje kao kućne ljubimce 1Foto: Shutterstock/Kitreel

Karol Žermen (Carole Germain) (46) prodavačica duvana u Brestu, na zapadu Francuske, pokrenula je prošlog leta novi posao i postala pedikir za svinje kao kućne ljubimce.

Njena nova aktivnost je brzo naišla na veliki uspeh kod domaćih vlasnika svinja širom zemlje.

„Neverovatno. Mislila sam da sam jedina da imam svinju. I na kraju, ne, videla sam svinje na kauču svuda. Ima nas na hiljade u Francuskoj“, rekla je uz osmeh Kerol Žermen.

Već vlasnica dva mastifa, ta ljubiteljka životinja udomila je svoju svinju u junu 2020. godine, iz hira. Sada je svinja po imenu „Kuskus“ postao ogromna zver od 60 kilograma i svoj život provodi dremajući između stana vlasnice i njenog bara.

„On spava u mom krevetu. Zapravo ja sam ta koja spava u njegovom krevetu, jer ako se previše pomeram, grokće i može čak da me uštine“, rekla je ona.

Francuskinja sada želi da svoju ljubav prema svinjama pretvori u aktivnost sa punim radnim vremenom. Odlučila je da proda svoj bar u kojem prodaje duvan, i pretvori ga u salon.

Posle obuke kod jedne Holanđanke, ona je počela radi po kućama kao pedikir za svinje, tako što im seče i turpija nokte, a po potrebi im čisti i uši.

Svinja kao kućni ljubimac može da živi 15 do 20 godina, ali mora da ima redovnu negu. Za nekoliko meseci, Karol Žermen je dobila oko 200 klijenata širom Francuske.

Francuskinja vikendom i tokom odmora, kombijem obilazi svoje mušterije sa sve „Kuskusom“ i psima.

Ona je rekla da je na jugu Francuske prešla dosta kilometara da bi uradila pedikir za 43 svinje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari