
Ukoliko ste na početku radne nedelje u žurbi, a jede vam se nešto ukusno i hranljivo što će vas dugo držati sitim, fritata može biti odličan izbor! Ovo jednostavno jelo od jaja i povrća možete spremiti začas, te obogatiti omiljenim začinima i dodacima, tako da svaki zalogaj bude pravi užitak!
Budući da je u toku sezona mladog luka, fritata sa ovim povrćem i pršutom biće pun pogodak! Ovo jelo može biti bogat doručak ili lagani ručak, a u njemu će uživati svi članovi porodice. Evo recepta, koji prenosimo sa sajta Miss7:
Sočna fritata sa pršutom i mladim lukom
Sastojci:
- 4 jajeta
- maslinovo ulje
- mešavina suvih začina
- 1 mladi luk
- 5 listova pršute

Priprema:
- Jaja umutite u činiji, pa dodajte začine i iseckani mladi luk.
- U manji tiganj sipajte maslinovo ulje, ostavite da se zagreje, pa sipajte sve iz posude u tiganj.
- Nakon što smesa počne da menja strukturu, dodajte tanko iseckanu pršutu, pa brzo skinite fritatu sa vatre.
- Poslužite uz omiljeni sir ili svežu salatu po izboru i uživajte. Prijatno!
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.