fritataFoto: Shutterstock/Kiian Oksana

Ukoliko ste na početku radne nedelje u žurbi, a jede vam se nešto ukusno i hranljivo što će vas dugo držati sitim, fritata može biti odličan izbor! Ovo jednostavno jelo od jaja i povrća možete spremiti začas, te obogatiti omiljenim začinima i dodacima, tako da svaki zalogaj bude pravi užitak!

Budući da je u toku sezona mladog luka, fritata sa ovim povrćem i pršutom biće pun pogodak! Ovo jelo može biti bogat doručak ili lagani ručak, a u njemu će uživati  svi članovi porodice. Evo recepta, koji prenosimo sa sajta Miss7:

Sočna fritata sa pršutom i mladim lukom

Sastojci:

  • 4 jajeta
  • maslinovo ulje
  • mešavina suvih začina
  •  1 mladi luk
  • 5 listova pršute
mladi luk
Foto: Shutterstock/Kiian Oksana

Priprema:

  1. Jaja umutite u činiji, pa dodajte začine i iseckani mladi luk.
  2. U manji tiganj sipajte maslinovo ulje, ostavite da se zagreje, pa sipajte sve iz posude u tiganj.
  3. Nakon što smesa počne da menja strukturu, dodajte tanko iseckanu pršutu, pa ​​brzo skinite fritatu sa vatre.
  4. Poslužite uz omiljeni sir ili svežu salatu po izboru i uživajte. Prijatno!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari