Glumici Ivi Manojlović dan ne prolazi bez muzike, voli da čita Elenu Ferante, a pod velikim je utiskom serije "Narcos" 1Foto: Privatna arhiva

Glumicu Ivu Manojlović publika posebno voli i poznaje po pozorišnim ulogama u Narodnom, Pozorištu na Terazijama, odnedavno i u JDP-u u predstavi „Alisa u zemlji strahova“, ali i ulogama u filmovima i serijama kao što su „Nemanjići“, „Tajna vinove loze“, „Vrati se, Zone“ i mnogim drugim.

Iva za naš dodatak priča o slobodnom vremenu, muzici koju voli i omiljenim filmovima i serijama.

Uželeli smo se dobrog provoda

Doskoro slobodnog vremena nije bilo, a sada konačno mogu da uživam u letu i odmoru.

Provodim ga uglavnom sa decom, mužem, familijom i prijateljima. Volim da izlazim, moram da kažem, a ovog leta se oseća u vazduhu da smo se svi uželeli dobrog provoda.

Noćna vožnja po praznom gradu

Od svakodnevnih rituala – šetam do pozorišta ili do grada, stavim slušalice u uši i maštam.

Nezaobilazni jutarnji ritual je naravno i cerekanje sa decom. Ponekad volim da vozim noću po praznom gradu i gledam gradska svetla.

Šetnja koja vraća u detinjstvo

Često se vratim u kraj gde sam odrasla, na Dedinje. Prošetam se svim ulicama, Hajd parkom, Senjakom pa ponekad završim i u Topčiderskom parku. Tamo razbistrim misli.

Od lokala moram da izdvojim: Monks bar, Kafeteriju Lokal, DŽak bar i Coffee Shop na Crvenom krstu. A da, omiljeno mesto u Beogradu – pozorište.

Malo mesto u Grčkoj

Jedno malo mesto na Pilionu u Grčkoj nam je priraslo k srcu, a preko cele godine obožavamo da idemo u našu kuću u podnožju Rudnika.

Idealan slobodan dan

Verovatno bi izgledao tako što bih radila neku ili više stvari koje sam navela u našem razgovoru, jer i kad imam potpuno slobodan dan, ja ne mirujem. Ispunjen dan je za mene idealan dan.

Leti sladoled, zimi kesten pire

Od hrane volim meso, sve vrste paste, sarme… Od slatkiša: leti sladoled a zimi kesten pire.

Biću iskrena, doskoro mi je Koka-Kola bila omiljeno piće, međutim sad je to kafa. U restoranu najčešće naručim pastu.

Ozark, Kosti i Mrak

Teško je odvojiti samo par filmova. Međutim film koji je možda ostavio najsnažniji utisak na mene (na više nivoa), u poslednjih deset godina je film „Ljubav“ Mihaela Hanekea iz 2012. godine. Uvek mu se vraćam.

Svima bih preporučila da pogledaju serije „Succession“ i „Ozark“, koje se mogu naći na HBO-u i Netflixu. Od domaćih serija moram da spomenem fenomenalnu seriju „Kosti“, a od domaćih filmova film „Mrak“ reditelja Dušana Milića.

Dan ne prolazi bez muzike

Ovo je još teže pitanje za mene, pošto moj dan ne prolazi bez slušanja muzike.

Moram da priznam da slušam mnogo različitih žanrova. Trenutno sam pod utiskom serije „Narcos“, tako da slušam dosta kubanske, španske i kolumbijske muzike. U omiljene bendove svrstala bih: Smak, Pink Floyd, duo Daft Punk, Fleetwood Mac…

Trenutna inspiracija mi je: PJ Harvey, mada se na plej-listi nađu i Rosalia i Vanessa da Mata. Takođe, veliki zagrljaj za Bojanu Vunturišević.

Klasici i poezija

Omiljene knjige su mi Braća Karamazovi (Dostojevski), Majstor i Margarita (Bulgakov), Besnilo (Pekić)… Volim knjige Elene Ferante.

Takođe, obožavam poeziju, a ovih meseci sam opsednuta knjigom Milene Marković „Deca“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.