Ume da uživa, ali i da pretera: Šta čita Duška Vučinić i gde voli da provodi slobodno vreme u Beogradu 1Foto: Privatna arhiva

Duška Vučinić, glas uz koji publika godinama unazad prati Evroviziju, po povratku iz Torina za „Danas“ priča o muzici koju voli, slobodnom vremenu i preporučuje čitaocima njene omiljene knjige i serije.

U beogradskim baštama

* Slobodnog vremena sada imam. U zavisnosti od raspoloženja i okolnosti, baš umem da uživam. Preterujem. Volim druženje sa prijateljima, konačno u beogradskim baštama. Tu su i dobra knjiga, serija, film, odlazak u prirodu…

Kafa i crveno vino

* Nemam neke ustaljene rituale, osim jutarnje kafe na omiljenom mestu u mom stanu i čaše crvenog vina sa drugarima uz priču na različite teme. Omiljeno mi je crveno vino, a inače jedem puno, jedem često i volim sve.

Reke i „moji“ kafići

* Volim reke, sreća te ih posedujemo. Od omiljenih mesta u Beogradu, tu su i neki moji restorani i kafići od kojih nikada neću odustati. Oni su svuda negde oko mene.

Ume da uživa, ali i da pretera: Šta čita Duška Vučinić i gde voli da provodi slobodno vreme u Beogradu 2
Foto: Privatna arhiva

Tamo gde nema gužve

* Najdraža mesta za letovanje su mi tamo gde nema gužve, gde imam svoj mir – može biti bilo gde. U poslednjih pet godina imam jedno mesto koje ljubomorno čuvam samo za sebe i svoje prijatelje. Zimi – jesam skijaš, a omiljeno mesto tamo gde su dobre staze i gde se ne čeka satima na žici.

Idealan slobodan dan

* Samo da je bez upornog, neprestanog zvona telefona.

Ume da uživa, ali i da pretera: Šta čita Duška Vučinić i gde voli da provodi slobodno vreme u Beogradu 3
Foto: Privatna arhiva

Preporuke serija i knjiga

* Od srca preporučujem serije „Succession“, „Big little lies“, „Mare of Easttown“, „Sharp objects“. Od knjiga, preporučujem „Semper idem“, „Blank“ i „Žig“.

Od Robija Vilijamsa do klasične muzike

* Moj muzički ukus varira od Robija Vilijamsa preko EKV-a, Dejvida Gete do klasike…

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.