Hedonizam Hadži Nenada Maričića: Masline, vino, pršut i more 1Foto: Anđelko Vasiljević

Glumac Hadži Nenad Maričić govori za naš dodatak o hedonizmu govori o omiljenim mestima za letovanje, kako provodi slobodno vreme i otkriva koji to ritual ne propušta posle proba u pozorištu.

Hadži Nenad Maričić je stalni član Narodnog pozorišta u Beogradu, a publika je nedavno imala priliku da ga vidi u serijama „Vreme zla“ i „Aleksandar od Jugoslavije“.

Pokraj Save i Dunava

Ove sezone pravi je izazov da pronađem slobodno vreme. Trudim se da ga provedem sa porodicom i bliskim prijateljima na mestima koja nam pružaju dobru atmosferu, pa se često zbog toga nađem kraj Save ili Dunava.

Razgovor uz čašicu rakije

Poslednjih nekoliko meseci dane sam provodio u Narodnom pozorištu, pa je jedan od svakodnevnih rituala – razgovor uz čašicu rakije posle probe. Pravi užitak nakon kreativnog rada.

Mediteranska hrana

Već 23 godine kad god je sunčan dan (a desi se često i zimi) svoj mir nađem na „Brodiću na Savi“, pa tako moji prijatelji uvek dobro znaju gde mogu da me nađu ako sam slobodan. Teško je odgovoriti na pitanje koja hrana mi je omiljena, ali zasigurno sam naklonjen mediteranskoj ishrani. Masline, vino, pršut… Nema sumnje, nedostaje mi more.

Misli u Herceg Novom

Herceg Novi je, slobodno mogu reći, grad u kom živim, iako fizički nisam prisutan većim delom godine – moje misli su tamo. Zato je leto uvek namenjeno Boki Kotorskoj. Moj idealan dan bi bio u zagrljaju moje drage na Rosama, sa pogledom na Novi.

Rokenrol i klasična muzika

Od malih nogu sam se posvetio dobroj muzici, svirao sam gitaru, slušao rokenrol, alternativu, grandž, kasnije sam i pevao u bendovima… Danas sve više tražim mir u klasičnoj muzici, a posebno u Bossa nova Jazzu.

Rat i mir

Svima preporučujem knjige izuzetnog italijanskog reditelja Paola Sorentina. Ono u čemu sam trenutno svom dušom i srcem je Tolstojev „Rat i mir“. Radeći na liku Pjera Bezuhova, glavnog protagoniste najvećeg romana svetske književnosti, imam utisak da moja duša doživljava konačan preobražaj.

Sletanje na Mesec i igranje na ulici

„Hand of God“ je film koji me je ostavio bez daha. Ko god je uživao u „La grande belezza“, trebalo bi da pogleda i ovaj film. Sasvim slučajno sam na Netfliksu otkrio još jedan zanimljiv film – „Apolo 10 1/2“ – koji će sve podsetiti na jedan potpuno drugi svet koji je prethodio ovoj kompjuterskoj revoluciji i vreme kada je čovek sleteo na Mesec i kada su se deca još uvek igrala na ulici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.