Japanski pamuk kolač - recept 1Foto: Vesna Laćarak

Specifičnost se dobija time što se pečenje kolača vrši u posudi koja je okružene vrelom vodom, poznatije kao vodeno kupatilo. Kada budete probali pamuk kolač, uvereni smo da će postati omiljen i u vašem domu.

Šta nam je sve potrebno:

  • Japanski pamuk kolač - recept 23 jaja
  • 120 g krem sira
  • 120 grama bele čokolade

Način pripreme:

Čokoladu otopiti na pari.

Umutiti belanca u čvrsti šne.

Japanski pamuk kolač - recept 3U otopljenu čokoladu sipati krem sir, mešati dok se ne dobije glatka smesa, dodati žumanca, nastaviti sa mešanjem, potom postepeno i šne od belanaca. Mešati sve dok ne nestanu grudvice.

Kalup u kome ćete peći kolač premazati puterom, obložiti papirom za pečenje, pa na njega sipati smesu.

Kalup stavite u veću posudu (idealan bi bio pleh iz rerne), sipajte vrelu vodu u pleh do trećine našeg kalupa, sve zajedno pažljivo stavite u rernu. Potrebno je da napravimo vodeno kupatilo.

Kolač se peče u tri etape: 15 minuta na 170C stepeni, zatim još 15 minuta na 160C stepeni, a zatim se ostavi u ugašenoj rerni još 15 minuta.

Uživajte!