Jedan jedanaestogodišnjak primorao je policiju da ga juri brzinom većom od 160 kilometara na sat, zbog čega je optužen ne samo on nego i njegovi roditelji koji su ga mesecima puštali da vozi, saopštila je policija u američkoj državi Luizijana.
Potera je počela u predgrađu Nju Orleansa kad je policajac uočio džip kako juri 130 na sat na delu puta na kome je brizina ograničena na 100 kilometara, rekao je predstavnik za štampu policije Džozef Paljia. Policajac je uključio sirenu i rotirajuće svetlo i pokušao da zaustaviti vozilo, ali je dečak ubrzao i počeo da vozi tako da su drugi automobili izletali s puta. Na kraju je sišao s glavnog puta i otišao do restorana Burger King u kojem radi njegova tridesetdvogodišnja majka Leona Kalovej.
Policija je saopštila da je dečak išao kući iz bolnice, u koju je prevezao svog četrdesetšestogodišnjeg oca invalida, a to je radio mesecima. Protiv njegovih roditelja podneta je krivična prijava zbog lošeg nadzora nad maloletnim detetom i omogućavanja maloletnom licu da vozi automobil.