
Dan zaljubljenih je iza ćoška, pa tim povodom danas sa vama delimo recept za romantične kapkejkove koji su neodoljivi – kako izgledom, tako i ukusom!
Kombinacija jogurta, badema i vanile osigurava sočan i mekan biskvit, dok glazura od bele čokolade ovim kapkejkovima donosi prefinjenu slatkoću. Stoga, ukoliko želite da voljenu osobu za praznik ljubavi obradujete malim i slatkim znakom pažnje, ovaj recept, koji prenosimo sa sajta Miss7, je kao stvoren za vas:
Romantični kapkejkovi za Dan zaljubljenih
Sastojci:
Za biskvit:
- 150 ml jogurta
- 3 jajeta
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 175 g šećera
- 140 g brašna
- 2 1/4 kašičice praška za pecivo
- 100 g mlevenog badema
- 175 g maslaca

Priprema:
- Obložite kalup za mafine sa 12 udubljenja papirnim korpicama.
- U dubljoj posudi pomešajte jogurt, jaja i ekstrakt vanile.
- Zatim dodajte suve sastojke i prstohvat soli, pa u sredini napravite udubljenje.
- Ulijte mešavinu jogurta i otopljenog maslaca u udubljenje i brzo, ali nežno, umešajte špatulom ili metalnom žlicom, samo pazite da ne mešate predugo.
- Smesu rasporedite u papirne korpice – biće prilično pune.
- Pecite 18-20 minuta dok ne postanu zlatni, narasli i elastični na dodir.
- Ohladite ih nekoliko minuta u kalupu, zatim ih prebacite na rešetku da se potpuno ohlade.
- Čuvajte u hermetički zatvorenoj posudi do 3 dana ili zamrznite što pre.
Za glazuru:
- 100 g bele čokolade
- 140 g maslaca
- 140 g šećera u prahu
Priprema:
- Istopite belu čokoladu u mikrotalasnoj rerni na visokoj temperaturi 1½ minut, mešajući na pola vremena, pa je ohladite.
- U velikoj činiji mikserom umutite maslac i šećer u prahu dok ne postanu kremasti.
- Umešajte ohlađenu čokoladu, pa pokrijte i čuvajte u frižideru do mesec dana. Najkasnije 48 sati pre posluživanja (ili dan ranije ako je jako toplo) izvadite glazuru na sobnu temperaturu i premažite kapkejkove.
- Ako želite, na kraju možete omotati vrpcu oko kapkejkova i pričvrstiti ih vezivanjem u mašnu, te posuti jestivim crvenim mrvicama ili srcima.
- Čuvajte na hladnom mestu, dalje od direktnog sunčevog svetla. Uživajte u ukusnoj poslastici!
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.