Koliko bi bilo idealno da traje predigra? 1Foto; Pixabay/Sasint

Nije tajna da je predigra važan korak na svakoj „žurci“ u krevetu, posebno za žene koje se oslanjaju na dodatnu stimulaciju koja će im pomoći u vrhuncu.

Fokusiranje na predigru će povećati uzbuđenje i poboljšati seksualni život. Stručnjaci za seks otkrili su koliko obično traje predigra i koliko bi trebalo da traje.

„Za muškarce i žene, bilo koja vrsta predigre koja uključuje dodirivanje i pokazivanje intimnosti pomaže u oslobađanju oksitocina i drugih ‘ljubavnih’ hormona,“ objašnjava Steve McGough, MD, vanredni profesor kliničke seksologije i direktor istraživanja i razvoja u „Vomen and Couples Vellness“.

Ovi hormoni poboljšavaju seksualno iskustvo, povećavaju intimnost i pomažu u smanjenju efekata kortizola i drugih hormona stresa. Studija koja je proučavala vreme predigre kod heteroseksualnih parova tvrdi da i muškarci i žene žele da predigra traje 18 minuta.

Međutim, istraživanja su pokazala da u proseku traje samo oko 11 minuta za žene i 13 minuta za muškarce.

Istraživači su se takođe osvrnuli na „disparitet orgazma“.

Fenomen poznat kao „disparitet zadovoljstva“ odnosi se na razliku između toga koliko često muškarci i žene uživaju u seksu. Heteroseksualne žene retko doživljavaju orgazam, samo 39 odsto, dok heteroseksualni muškarci doživljavaju orgazam u 91 odsto veza, piše Dejli star.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.