Povodom otvaranja druge sertifikovane Lego radnje u Beogradu, u tržnom centru Ušće, razgovarali smo sa regionalnom direktorkom Lego kompanije za Mađarsku, Rumuniju i Adriatic region Džudit Šipoš.

– Lego je u Srbiju došao pre godinu i po dana, između ostalog i zato što je ovo neistraženo tržište za nas. Lego je i ranije bio dostupan u pojedinim radnjama u Srbiji ali otvaranjem ovakvih radnji omogućavamo onima koji vole naše igračke jedno posebno iskustvo. To je ujedno i glavni razlog zašto smo odlučili da uđemo na srpsko tržište – ističe za portal Danas Šipoš.

Foto: Lego

Šta je tajna lego proizvoda?

– Tajna je u njihovoj jednostavnosti. Sa jedne stane, imate jednogodišnje dete koje se može igrati Lego kockicama, a sa druge strane imate odrasle kojima je podjednako zabavno da spajaju lego kocke i od njih prave najsloženije građevine i figure. Nema veze da li imate dve ili sedamdeset godina, one su prilagođene svim uzrastima i ne možete ih prerasti.

Koja je razlika između zvanične (certified) Lego radnje, i drugih prodavnica igračaka?

– Razlika je veoma jednostavna. Zvaničnu Lego prodavnicu otvara sama Lego kompanija, i ona se nalazi samo u njenom vlasništvu.

Kako se Lego kompanija bori sa imitatorima koji proizvode slične igračke?

– To je veoma teška borba. Često pokrećemo sudske postupke u okviru kojih dokazujemo da je to naša intelektualna svojina, što nam se nedavno desilo i u Kini. Iz tih razloga svakodnevno radimo na razvijanju različitih metoda pomoću kojih možemo da zaštitimo naš brend. Najbolji način da se izborimo sa ovim problemom je da se pobrinemo da informacije o našim proizvodima ne „procure“ pre nego što se sam proizvod pojavi na tržištu.

Hoće li svaki proizvod Lego kompanije biti dostupan u Srbiji?

– Gotovo svi proizvodi biće dostupni u ovoj prodavnici, uz jako malo izuzetaka. To se uglavnom odnosi na neke jako retke setove, ili zavisi od toga šta je u kojoj zemlji popularno. Ipak, skoro svi proizvodi će moći da se kupe u Srbiji.

Kako se Lego kompanija bori protiv modernih načina zabave poput video igrica i svih drugih mogućnosti koje pružaju savremene tehnologije?

– Ako prošetate po Lego radnji naći ćete mnogo igračaka koje su povezane sa modernim načinima zabave i modernom tehnologijom. To ih čini atraktivnim. Tako na primer imate igricu „Minecraft“, koja je izuzetno popualrna, ali imate i Lego kockice sa motivima i likovima kao u igrici, što svima koji vole igricu pruža jedno drugačije iskustvo jer svoje omiljene likove mogu i sami da naprave. Osim toga, Lego kompanija i sama proizvodi video igrice i filmove poput „The Lego Batman Movie“ i „The Lego Ninjago Movie“.

PROMO TEKST

Povezani tekstovi