Mikrobiolog otkrio koju hranu izbegavati ako je doručak poslužen na švedskom stolu 1Foto: Shutterstock/Ksenija Toyechkina

Svi volimo švedski sto, ali ovaj doručak je bolje da preskočite.

Ako noćite u hotelu, vrlo je verovatno da ćete ujutru doručkovati hranu posluženu na švedskom stolu. Međutim, mikrobiolog Džej Tetro upozorio je da postoji neka hrana koju je bolje izbegavati u takvim situacijama. To su kajgana, palačinke i žitarice, prenosi Index.

„Klonio bih se i džema, putera od kikirikija i marmelade. Ako su takvi namazi otvoreni, a u njima je kašika, postoji velika verovatnoća da su kontaminirani jer ljudi ponekad loše peru ruke ili ih uopšte ne peru, a svi grabe hranu istim priborom“, otkrio je.

Tetro se na švedskom stolu kloni majoneza, kriški limuna i dresinga za salatu jer su to, kaže, „mesta na kojima se razmnožavaju bakterije“.

Kao najsigurnije opcije, Tetro je izdvojio dimljeni losos, sir ili sveže voće.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari