Mnogi u ćufte dodaju ovaj sastojak i tako prave veliku grešku: Zbog toga su suve 1Ćufte, foto: Sea Wave / Alamy / Alamy / Profimedia

Ako pogledate recepte za ćufte, pljeskavice i druga slična jela od mlevenog mesa, primetićete da u mnogim receptima osim mesa se pominju i jaja.

Iako su jaja hranljiva, posebno ako nabavite lokalna, i iako mogu da pomognu da vam smesa bude izdašnija, imaju veoma nezgodnu tendenciju da se osuše jelo. Zato, ako želite da vam pljeskavice i ćufte budu sočne i mekane, preskočite ih.

Ako želite da učinite nešto po pitanju mekoće, dodajte malo sode bikarbone ili mineralne vode, samo pazite da previše sode ne pokvari ukus, a previše minerala ne izazove lepljivost.

Kao i za mnoge druge stvari, potrebna je ravnoteža, koju ćete postići vežbanjem. Srećno!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari