Recept: Keto pasta 1Foto: Isidora Smiljković /Ko kod bake

Keto pasta nije lagana, ali čini da postanete lagani kad ste na ovom režimu ishrane.

U tom smislu, trebalo bi da jesam odgovorila na zadatak iz ovonedeljne igrice koju je osmislila @pecatzivota

Domaćin ovog kruga je @marinabodyfit i recept za njenu laganu pastu imate među slikama.

Recept: Keto pasta 2
Foto: Isidora Smiljković /Ko kod bake

Ja sam to uradila ovako.

Sastojci:

  • 150g mocarele
  • 1 žumance prepeličjeg jajeta
  • malo kurkume
  • 1 čen belog luka
  • 1 parče slaninice
  • 1 svež paradajz
  • 1 kašika susama
  • 1 kašika golice
  • začini po ukusu

Priprema:

Sitno seckanu slaninicu u beli luk propržite na teflonskom tiganju, dok slaninica ne postane skroz krckava. Dodajte oljušteni paradajz iseckan na kocke i pržite dok višak vode ne ispari. Dodajte začine po ukusu (so, biber, origano) a pred sam kraj, ubacite pečeni susam i golicu.

Susam i golicu pečete na umerenoj temperaturi i suvom tiganju dok ne promene boju.

 

Recept: Keto pasta 3
Foto: Isidora Smiljković /Ko kod bake

Otopite mocarelu, a zatim je promešajte sa kurkumom da promeni boju. Dodajte žumance i sve dobro sjedinite. „Testo“ od mocarele rastanjite oklagijom na željenu debljinu, između dva papira za pečenje. Ostavite da se malo prohladi, a zatim secite na trake, kao taljatele.

Složite pastu na tanjir, stavite preko prohlađeni sos, posipajte dodatno susamom i golicom i ukrasite prepeličjim jajetom prženim na oko.

Prijatno!

Recept možete naći na sajtu „Ko kod bake“  Isidore Smiljković  i na Instagram profilu @kokodbake

Piše Isidora Smiljković, autorka bloga www.kokodbake.rs

Isidorini recepti osvajaju svojom jednostavnošću i toplim pričama koje prate svako njeno jelo. Njeni recepti će vas nasmejati, podsetiti na neka stara i bezbrižna vremena, a ponekad i rastužiti.

U svakom slučaju ćete se dobro zabaviti prateći njen blog. Kreativnosti joj ne manjka, pa ćete na blogu pronaći i autorske recepte, uglavnom od namirnica koje već imate kod kuće.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari