Recept nedelje: Falafel 1Fotografije sa bloga Domaćica za vas

Falafel ukusne ćuftice bez mesa od leblebija- aromatične, specifične, pogodne za vegetarijance. Jednostano, po mom ukusu.

Neophodni sastojci:

100 g kuvanih leblebija;

1 kašika sitno iseckanog crnog luka;

1-2 kašike integralnog brašna;

po ukusu: so, biber, kim (ili kumin), aleva paprika, kari, korijander…

Recept nedelje: Falafel 2

Priprema:

Leblebije usitnite u blenderu, dodajte crni luk, brašno i začinite po ukusu. Sjedinite sve sastojke. Po potrebu, u smesu možete dodati malo tečnosti u kojoj su se kuvale leblebije.

Oblikujte ćuftice željene veličine. Prilikom oblikovanja ih možete posipati brašnom kako se ne bi lepile. Pržite ih na srednjoj temperaturi na malo maslinovog ulja ili na prečišćenom maslacu dok ne porumene sa obe strane.

Recept možete naći i na blogu

Piše Kristina Gašpar, autorka bloga Domaćica za vas. Kristina je tvorac mnogobrojnih recepata koji su svoje, zasluženo mesto, pronašli i u cenjenim štampanim izdanjima.

Na “blogerskoj” sceni Srbije, mnogi su je prepoznali po tome što se razlikuje svojim fotografijama. Mnogi, u isto vreme, ne veruju da fotografije izrađuje sama, i to najčešće jednim, prilično starim modelom pametnog telefona. Posebnu pažnju privlače njeni veganski i vegetarijanski recepti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari