Recept nedelje: Kako umesiti hleb bez kvasca?

Domaćica za vas i portal lista Danas svake subote preporučuju vam

Ostavite komentar


  1. Hvala na receptu, kao i svim dosadasnjim receptima koje objavljujete! A sada, mala digresija… Pored stvarnih recepata, mene bi zanimalo i kako se pravi hleb od Vuciceve izjave da ima brasna (danima nije bilo, a i sada retko ima) i Nedimoviceve izjave da postajemo velesila u proizvodnji kvasca (posto u prodavnicama u kojima kupujem bas dugo nema kvasca)? Taj „recept“ nije samo saljivi pokusaj da se narugam drzavnoj administraciji, vec pokusaj da se ukaze na sve prisutniji stav „Nije vazno kako jeste. Vazno je sta je Predsednik rekao.“, koji nas je na kraju doveo na pravljenje hleba od njihovih izjava (ili prolazak kroz pakao svakodnevnog jedenja makarona). Floskule tipa „ljudi prave zalihe“ ne prihvatam jer svaki prodajni objekat moze da ogranici ili destimulise kupovinu veceg broja komada istog artikla, a do sada je to moglo da se uredi milion puta. Sa druge strane, ako narod glasa Vucica, sto mu onda ne veruje?

    1. ovde gde ja živim (Srbija) brašna je bilo svaki put kada sam otišao u prodavnicu, evo i juče. Zapravo svega je bilo, a za kvasac nisam proverio, video sam da suvog kvasca nije bilo. Sa druge strane nisam znao da ovoliki narod mesi kvasni hleb, pa je sada kriza što kvasca nema, a vlast se meri po raspoloživosti kvasca?!? Znate da se može jesti i pirinač i krompir, proja, kačamak, pahuljice.. palačinke, lepinje bez kvasca..

    2. Tema je recept za beskvasni hleb. Cemu smaranje sa kvascem i Vucicem?
      Laze, pa sta sad?! Laze oduvek. Ako imas nesto vezano za kulinarstvo, samo pucaj
      . Ako ne, ne smaraj.
      Ima politickih tekstova 1000 pa tamu tuci po njima

  2. Hvala za recept, ja stavim 3 solje bilo kog brasna, heljdino,ovseno,crno i 2 solje vode, semenke po zelji i uve e ostavim do ujutru.najmanje 10sati i pecem na 200 stepeni oko 30ak minuta. Obavezno izvaditi iz tepsije i poeci mokrom rukom preko gornje kore i uviti u pamucnu krpu, trkdesètAk minuta.Tanak i lep hleb se dobije. Prijatno

Ostavite komentar


Život

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.