Recept nedelje: Penaste bombone sa jagodama (marshmallow) 1Fotografije sa bloga Domaćica za vas

Marshmallow ili penaste bombone možete napraviti u kućnim uslovima. Priprema je vrlo jednostavna, a ukuse možete birati. Jagode i kokos. Kako vam se čini ova kombinacija?

Penaste bombone sa jagodama, sastojci:

  • 320 g šećera
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 80 g sitno iseckanih jagoda
  • 75 ml vode
  • 30 ml limunovog soka
  • 20 g želatina
  • 75 ml mlake vode

Recept nedelje: Penaste bombone sa jagodama (marshmallow) 2

Priprema:

Prvo pripremite želatin – prelijte ga mlakom vodom i ostavite da nabubri. Potom skuvajte sirup od šećera, vanilin šećera, jagoda, vode i soka od limuna.

Kuvajte 2-3 minuta od momenta vrenja, na srednjoj temperaturi.

Sirup prohladite mešanjem.

Zatim dodajte želatin i mešajte dok se želatin ne otopi..

Sada ide „najteži“ deo posla – smesu sipajte u dublju posudu i mutit mukserom 10-15 minuta.

Kada smesa postane pensta i prilično čvrsta, izlijte je u pleh okvirnih dimenzija 20-30 koji ste obložili providnom folijom.

Recept nedelje: Penaste bombone sa jagodama (marshmallow) 3

A kako ćete znati da li je smesa dovoljno čvrsta?

Kada ne curi sa kašičice – to je to.

Pleh ostavite u frižideru nekolio sati, a potom isecite bombone željene veličine i uvaljajte ih u kokosovo brašno ili nešto drugo po izboru.

Ja sam koristila modlu za hleb jer mi je ona bila pri ruci, ali imala sam više posla prilikom sčenja s obzirom da sam prala nož svakoposle svakog provlačenja.

Ako ste pravili krem bananice, neće vam biti problem da napravite ove bombone. Postupak je isti, ali ukus je potpuno drugačiji.

Recept  za pripremu možete naći i na blogu

Piše Kristina Gašpar, autorka bloga Domaćica za vas.  

Kristina je tvorac mnogobrojnih recepata koji su svoje, zasluženo mesto, pronašli i u cenjenim štampanim izdanjima.

Na “blogerskoj” sceni Srbije, mnogi su je prepoznali po tome što se razlikuje svojim fotografijama. Mnogi, u isto vreme, ne veruju da fotografije izrađuje sama, i to najčešće jednim, prilično starim modelom pametnog telefona.

Posebnu pažnju privlače njeni veganski i vegetarijanski recepti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari