Fotografije sa bloga Domaćica za vas

Pica tikvice su jednostavne za pripremu, a možete ih napraviti sa sastojcima koji su po vašem ukusu. Količine su uglavnom po potrebi, ali napisaću okvirne mere za jedan pleh. Tikvice ne treba da budu ni prevelike ni premale. Prevelike nisu dobre iz razloga što imaju krupne koštice, a premale zato što će površina kruga biti mala.

Ova kombinacija sastojaka je po mom ukusu. 

Sastojci:

  • 2 srednje tikvice
  • 4-5 paradajza isečenog na tanke kolutove ili manje komade
  • 150 g rendanog trapista
  • 10-tak šampinjona isečenih na listiće
  • ulje za premazivanje pleha
  • origano

Priprema:

Prvo uključite rernu na 220 stepeni. Tikvice uljuštite i isecite na krugove debljine oko 0,5 cm. Veći pleh premažite uljem i poređajte kolutove tikvica. Preko stavite sve ostale sastojke. Vaše jelo je spremno za pečenje. Stavite u rernu i pecite 15-20 minuta. Proveravajte tokom pečenja jer nisu sve rerne iste jačine.

Napomene:

Umesto svežeg paradajza možete koristiti neki paradajz sos ili kečap, ali malo gušći kako ne bi iscureo.

Nakon pečenja ih dodatno možete posuti rendanim sirom.

A koja je vaša kombinacija sastojaka?

Prijatno!

Na kraju, malo voća…

Recept možete naći i na blogu

Piše Kristina Gašpar, autorka bloga Domaćica za vas. Kristina je tvorac mnogobrojnih recepata koji su svoje, zasluženo mesto, pronašli i u cenjenim štampanim izdanjima.

Na “blogerskoj” sceni Srbije, mnogi su je prepoznali po tome što se razlikuje svojim fotografijama. Mnogi, u isto vreme, ne veruju da fotografije izrađuje sama, i to najčešće jednim, prilično starim modelom pametnog telefona. Posebnu pažnju privlače njeni veganski i vegetarijanski recepti.