Fotografije sa bloga Domaćica za vas

Ipak sam otišla da ih kupim… Mislila sam da napravim neku projaru, ali u trenutku sam se predomislila.

Sastojci za testo:

  • 2 veća jajeta
  • 2 dl kisele pavlake
  • 1 šolja brašna (od 2 dl)
  • 1/3 šolje pšeničnog griza
  • 1 kašičica senfa
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1/2 kašičice soli

Sastojci za preliv:

  • 1 jaje
  • 200 g feta sira
  • 1 dl kisele vode

Priprema:

Prvo uključite rernu na 200 stepeni.

Modlu prečnika oko 27 cm obložite papirom za pečenje.

Za testo umutite sve navedene sastojke i sipajte u modlu.

Pecite desetak minuta, u zagrejanoj rerni.

Za preliv umutite jaje, sir i gaziranu vodu.

Izvadite modlu iz rerne, testo izbockajte viljuškom, prelijte prethodno umućenom smesom i pecite još 15-tak minuta.

Ukus ovako pripremljene pite je drugačiji nego kada se svi sastojci odmah sjedine.  Ne zaboravite da oblik i izgled daju ukus hrani.  U testo i/ili fil možete dodati začine po izboru.

Recept možete naći i na blogu

Piše Kristina Gašpar, autorka bloga Domaćica za vas. Kristina je tvorac mnogobrojnih recepata koji su svoje, zasluženo mesto, pronašli i u cenjenim štampanim izdanjima.

Na “blogerskoj” sceni Srbije, mnogi su je prepoznali po tome što se razlikuje svojim fotografijama. Mnogi, u isto vreme, ne veruju da fotografije izrađuje sama, i to najčešće jednim, prilično starim modelom pametnog telefona. Posebnu pažnju privlače njeni veganski i vegetarijanski recepti.

Povezani tekstovi