Recept nedelje: Čokoladni raspucanci 1Fotografije sa bloga Domaćica za vas

Čokoladni raspucanci su fini, aromatični, keksići atraktivnog izgleda. Jednostavni su za pripremu i možete ih pripremati sa decom. Najpopularniji su tokom božićnih i novogodišnjih praznika.

Sastojci:

  • 150 g čokolade
  • 80 g maslaca ili margarina
  • 2 jajeta
  • 100 g šećera u prahu
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 180 g brašna
  • 30 g kakao praha
  • 1/2 kašičice praška za pecivo
  • cimet i đumbir po ukusu

    Recept nedelje: Čokoladni raspucanci 2
    Fotografije sa bloga Domaćica za vas

Za valjanje kuglica:

  • 100 g šećera u prahu

Priprema:

Čokoladu i maslac istopite na pari ili na niskoj temperaturi i prohladite.

Jaja umutite sa šećerom u prahu i vanilin šećerom.

Suve sastojke (brašno, kakao prah, prašak za pecivo, cimet i đumbir) sjedinite u posudi.

Prohlađenu čokoladu sa maslacem umešajte u umućena jaja, pa dodajte suve sastojke i sve lepo sjedinite mešanjem.

Posudu pokrijte providnom folijom i stavite u frižider na oko 1h (može i duže).

Pleh obložiti papirom za pečenje, a rernu zagrejati na 180 stepeni.

Kašičicom uzimati komade testa, oblikovati kuglice (veličine manjeg oraha), valjati ih u šećer u prahu i ređati u pleh (pravite razmak između kuglica jer će tokom pečenja da narastu).

Čokoladni raspucanci treba da se peku 10 minuta..

Kada se ohlade, čuvajte ih u zatvorenoj posudi.

Napomene:

Od ove količine sam napravila 46 komada.

Možete praviti veće kuglice.

Recept možete naći i na blogu

Piše Kristina Gašpar, autorka bloga Domaćica za vas. Kristina je tvorac mnogobrojnih recepata koji su svoje, zasluženo mesto, pronašli i u cenjenim štampanim izdanjima.

Na “blogerskoj” sceni Srbije, mnogi su je prepoznali po tome što se razlikuje svojim fotografijama. Mnogi, u isto vreme, ne veruju da fotografije izrađuje sama, i to najčešće jednim, prilično starim modelom pametnog telefona. Posebnu pažnju privlače njeni veganski i vegetarijanski recepti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari