Recept nedelje: Keks sa limunom 1Fotografije sa bloga Domaćica za vas

Aromatični, prhki, keks za ljubitelje limuna i vanile.

 

Sastojci:

  • 250 g omekšalog maslaca
  • 100 g šećera u prahu
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 2 kašičice meda
  • 1 kašika rendane korice limuna
  • prstohvat soli
  • 500 g brašna
  • 1/4 kašičice praška za pecivo
  • 4 kašike soka od limuna

Za posipanje:

  • 2 kesice vanilin šećera

Keks sa limunom, priprema:

Maslac umutite sa šećerom u prahu, vanilin šećerom i medom.

Dodajte: koricu limuna, prstohvat soli, brašno, prašak za pecivo i sok od limuna, pa umesite glatko testo.

Testo upakujte u kesicu i stavite u frižider na sat vremena.

Rernu zagrejte na 180 stepeni.

Testo premesite kratko bez dodavanja brašna.

Razvijte ga na površini koju ste posuli brašnom oko 5mm debljine.

Secite oblike po želji.

Nepečene keksiće premažite četkicom sa malo vode i pospite vanilin šećerom.

Pecite 12-13 minuta, dok ivice blago ne porumene.

Napomene:

Od ostataka testa možete napraviti kiflice.

Recept  za pripremu možete naći i na blogu

Piše Kristina Gašpar, autorka bloga Domaćica za vas, a možete je pratiti i na Instagramu.

Kristina je tvorac mnogobrojnih recepata koji su svoje, zasluženo mesto, pronašli i u cenjenim štampanim izdanjima.

Na “blogerskoj” sceni Srbije, mnogi su je prepoznali po tome što se razlikuje svojim fotografijama. Mnogi, u isto vreme, ne veruju da fotografije izrađuje sama, i to najčešće jednim, prilično starim modelom pametnog telefona.

Posebnu pažnju privlače njeni veganski i vegetarijanski recepti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari