Recept nedelje: Pašteta od pasulja 1Fotografije sa bloga Domaćica za vas

Post je u toku, pa evo mala pomoć od mene – Posna pašteta od pasulja. Pogodna je i za post na vodi.

Nije u pitanju papula – ona se drugačije priprema, a samim tim ima i drugačiji ukus.

Sam pojam „papula“ se ne vezuje za hranu, već za medicinu.

Sastojci:

  • 300 g kuvanog pasulja
  • 1 dl vode u kojoj se kuvao pasulj
  • 0,5 dl ulja po izboru
  • po ukusu: beli luk u prahu, so i biber.
Recept nedelje: Pašteta od pasulja 2
Fotografije sa bloga Domaćica za vas

Priprema:

Procesirajte u blenderu sve navedne sastojke. Pašteta može da stoji 3-4 dana u frižideru.

Ukoliko postite na vodi, eliminišite ulje. Od začina možete dodati ono što volite.

Savetujem da pasulj kuvate sa začinima (biber, lovorov list, bosiljak, beli luk).

Recept možete naći i na blogu

Piše Kristina Gašpar, autorka bloga Domaćica za vas. Kristina je tvorac mnogobrojnih recepata koji su svoje, zasluženo mesto, pronašli i u cenjenim štampanim izdanjima.

Na “blogerskoj” sceni Srbije, mnogi su je prepoznali po tome što se razlikuje svojim fotografijama. Mnogi, u isto vreme, ne veruju da fotografije izrađuje sama, i to najčešće jednim, prilično starim modelom pametnog telefona. Posebnu pažnju privlače njeni veganski i vegetarijanski recepti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari