Recept: Pomfrit od batata  1Foto: Miloš Tadić

Slatki krompir iliti batat je prebogat vitaminom A plus ga možete uneti na ljudima najlepši način – pomfrit.

Bilo da ga napravite kao prilog nekom jelu ili ga grickate uz dobar film, vaše telo, a i nepca, će biti vrlo zahvalni.

Sastojci:

  • 600g batata
  • 2-3 kašike maslinovog ulja
  • 2 kašike kukuruznog skroba
  • 2-3 kašikice začina za krompir
  • 2 kašikice dimljene paprike

Priprema:

Batat operite, ogulite i isecite na trakice kao kada pravite domaći pomfrit. Pažljivo sa nožem jer je slatki krompir dosta tvrd.

Potopite ga u hladnu vodu 30 min, kako bi izašao višak skroba i vaš pomfrit bio što hrskaviji, prosušite ga a zatim prebacite u drugu posudu.

Dodajte ulje, maslinovo po mogućnosti, kukuruzni skrob (za dodatnu hrskavost) začin za krompir (ja sam koristio kupovni dijamant) i malo dimljene paprike ako volite.

Prebacite sve na pek papir i pecite 25-30 min na 200 stepeni ili dok ne porumene po vašem ukusu.

Ovaj zdravi pomfrit možete umakati u željeni sos i ne zaboravite da uživate.

Link do videa:

https://www.instagram.com/reel/CerQ33yA7H3/?igshid=YmMyMTA2M2Y=

Ja sam Miloš Tadić i stojim iza Instagram profila @vecito.gladan.

Moje osnovno zanimanje je fotograf usmeren ka fotografisanju proizvoda i hrane.

Ljubav prema pripremanju hrane se javila još kada sam bio dete pa sam samim tim i završio srednju školu pod smerom kulinarski tehničar.

Nakon nje sam upisao fakultet, smer hotelijerstvo, međutim kada sam uspeo sebi da priznam da to nije za mene, napustio sam ga krajem 3. godine i krenuo da vijam svoje snove.

Večito gladan profil je moj ponos kroz koji mogu da komuniciram sa divnim ljudima i iskazujem svoju umetnost i kreativnost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari