Recept: Sendvič sa bukovačama 1Foto: Miloš Tadić

Preukusni sendvič sa više slojeva koji obaraju sa nogu. Da ne dužim previše, uživajte u receptu.

Sastojci:

Recept: Sendvič sa bukovačama 2
Foto: Miloš Tadić
  • 400g bukovača
  • 3-4 crna luka
  • 2 ljutike
  • 3 čena belog luka
  • soja sos
  • maslinovo ulje
  • tost hleb
  • začin za piletinu
  • biber
  • so

Priprema:

Crni luk i ljutiku isecite na rebarca, beli luk sitno na kockice i dinstajte sa malo maslinovog ulja i vode dok ne omekša.

Bukovače iscepkajte viljuškom i pecite ih na maslinovom ulju u drugom tiganju dok ne ispuste tečnost.

Začinite sa malo soli, bibera, belim lukom u prahu i začinom za piletinu.

Jedan mekši avokado izgnječite da biste napravili gvakamole.
Dodajte so, biber, beli luk u prahu i malo limunovog soka.

U međuvremenu luk je postao mekan i spreman je da dodate soja sos.
Dodajte po vašem ukusu koliko želite ali pazite da prethodno luk ne solite jer je soja sos dovoljno slan.

Istostirajte vaš omiljeni hleb i krenite sa ređanjem.

Prvo namažite gvakamole, zatim stavite karamelizovani luk a onda predivne bukovače.

Garantujem vam da je od sada ovo vaš novi omiljeni sendvič!

Video pripreme ovog recepta možete pronaći na sledećem linku:

https://www.instagram.com/reel/CbayM97Ax_f/?utm_medium=copy_link

Ja sam Miloš Tadić i stojim iza Instagram profila @vecito.gladan.

Moje osnovno zanimanje je fotograf usmeren ka fotografisanju proizvoda i hrane.

Ljubav prema pripremanju hrane se javila još kada sam bio dete pa sam samim tim i završio srednju školu pod smerom kulinarski tehničar.

Nakon nje sam upisao fakultet, smer hotelijerstvo, međutim kada sam uspeo sebi da priznam da to nije za mene, napustio sam ga krajem 3. godine i krenuo da vijam svoje snove.

Večito gladan profil je moj ponos kroz koji mogu da komuniciram sa divnim ljudima i iskazujem svoju umetnost i kreativnost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari